Den franske presidentkandidaten Marine Le Pen. Foto: Klipp fra YouTube.  

I en ny måling foretatt mellom den 4. og 6. april har utfordrer Marine Le Pen en liten ledelse på den sittende presidenten Emmanuel Macron. Kommende søndag avholder Frankrike presidentvalg.

Det franske presidentvalget ligger an til å bli uhyre jevnt. De to ledende kandidatene kappes om å ta føringen på målinger.

Men høyresidens utfordrer Marine Le Pen har i den senere tid vært på offensiven i forhold til sittende president Emmanuel Macron.

Fria Tider forteller om den nye målingen:

I mätningen från Atlas Politico får Le Pen 50,5 procent av stödet och Macron 49,5 procent i en andra valomgång.

Atlas Politicos mätning är dock inte en av de som anses mest tillförlitliga och de flesta opinionsinstitut visar fortfarande en knappt femprocentig, men krympande, ledning för Macron.

Den första valomgången med samtliga kandidater hålls på söndag.

De to kandidatene som gjør det best i første valgomgang, hvilket ser ut til å bli Le Pen og Macron, møtes i en valgomgang nr. 2 den 24. april. Her vil det da kun stå mellom disse to, og valget avgjøres tradisjonelt av hvem velgerne som først stemte på de øvrige kandidatene, da vil støtte.

Det antas at Le Pen vil ha en sterk støtte hos de velgerne som i første valgomgang stemmer på den enda noe mer høyreorienterte Éric Zemmour.

Men dette er neppe nok til at hun kan beseire Macron i valgomgang nr. 2, hvilket Document har beskrevet her:

Frankrike: Macron tegner til å beseire Le Pen i president­valgets andre runde

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.