Marine Le Pen, leder av det franske partiet Rassemblement national, krever drastiske grep mot kriminalitet. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Frankrike sliter med høy kriminalitet, ikke minst fra innvandrere. Nå vil Marine Le Pen at hele familien utvises hvis en mindreårig innvandrer blir tatt for grove lovbrudd.

Neste presidentvalg i Frankrike finner sted først i april 2022. Men allerede nå har den høyreorienterte politikeren Marine Le Pen (52) innledet sin kampanje for å bli landet neste president etter Emmanuel Macron.

Le Pen er leder av partiet Rassemblement national, tidlige Front national, og  har blant annet profilert seg sterkt på en mer restriktiv innvandringspolitikk.

Det har vært til dels meget stor misnøye i befolkningen med president Macron. Meningsmålinger viser at hele tre fjerdedeler av velgermassen er lite fornøyd med den jobben har gjør i presidentembetet.

Aivsen Fria Tider omtaler i en artikkel den politiske situasjonen i Frankrike, og skriver at misnøyen med presidenten kan ha flere årsaker:

«De välkända gula västar-demonstrationerna, som inleddes i november 2018, utlöstes av att regeringen beslutat höja bensinskatten samtidigt som den sänkte eller slopade ett flertal skatter för rika. Landsbygden har drabbats extra hårt av Macrons politik, menar fransmännen.»

Det er i dette politiske klimaet Marine Le Pen ønsker å stå enda mer tydelig frem med sitt alternativ. I den forbindelse har hun og partiet lansert intet mindre enn et 95-punktsprogram for å fremme mer lov og orden i et stadig mer kaotisk fransk samfunn.

Fria Tider refererer noen av hovedpunktene i programmet, og innvandring er et sentralt tema. I denne forbindelse foreslås det temmelig drastiske virkemidler:

«Kampen mot illegal invandring ska trappas upp, fler brottstyper ska kunna leda till utvisning. Om en minderårig invandrare döms för ett grovt brott, ska hela familjen kunna utvisas.»

I motsetning til hva man i disse dager ser i deler av USA, lover Le Pen videre å bygge opp politiet:

«… en rejäl satsning på polis samt lag och ordning.».

I en video presenterer Le Pen hele dette krafttaket som foreslås mot den galopperende kriminaliteten i landet. Ifølge Fria Tider er dette punkter som henvender seg til flere enn Le Pens tradisjonelle velgergrupper på høyresiden:

«Vissa av punkterna i programmet tilltalar tveklöst fler än bara kärnväljare.»

Det vises til de store opptøyene som har vært i landet, der mennesker fra ulike politiske fløyer har stått sammen og vist sin sterke misnøye med Macron:

«De massdemonstrationer som samlade demonstranter från hela det politiska spektrumet. Nationalister och kommunister tågade sida vid sida iförda de karaktäristiska gula västarna. Missnöjet är komplicerat, blocköverskridande och svårt att placera på klassiska höger-vänsterskalor.»

Marine Le Pen går langt i sine forslag til lovendringer for å få bukt med kriminaliteten. Noen av forslagene kan ifølge Fria Tider anses å være i strid med prinsippene for en moderne rettsstat. Det handler om regler for politiavhør, varetektsfengsling og bruk av kameraovervåkning:

«Bland annat vill Le Pen luckra upp flera rättsstatsprinciper som att kunna förhöra misstänkta utan närvarande advokat, utöka tiden som någon kan frihetsberövas utan domstolsbeslut och sätta upp fler övervakningskameror.»

Valget i 2022 er Marine Le Pens tredje forsøk på å bli president i Frankrike.

«I förra valet fick hon näst flest röster i första valomgången, men förlorade stort mot Macron i den andra omgången. Om Le Pen skulle lyckas vinna nästa gång så blir hon den första kvinnliga presidenten i Frankrikes historia.»

Kjøp Klanen her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.