Nytt

Marine Le Pen og Emmanuel Macron. Fotografier: Charles Platiau / Reuters / Scanpix og Michele Tantussi / Getty Images.

Den diplomatiske krisen mellom Frankrike og Italia, der den franske ambassadøren til Italia ble kalt hjem til Frankrike, handler om at den franske president Emmanuel Macron gjør politisk bruk av diplomatiet, og det er svært foruroligende, sa Rassemblement Nationals (RN) leder Marine Le Pen mandag til radiostasjonen France Inter.

Le Pen sa at Macron for enhver pris ønsker å fremstå som hovedmotstanderen mot politikken som føres av Matteo Salvini og Viktor Orbán, selv om det bringer forholdet mellom våre to land, som har vært allierte i lang tid, i krise, skriver France TV Info.

RN-lederen beskylder presidenten for hykleri i sin reaksjon på den italienske visestatsminister Luigi Di Maios besøk hos de gule vestene:

La meg også si jeg finner det en smule paradoksalt at president Emmanuel Macron, som vil at grensene skal forsvinne, som er for europeisk føderalisme og som til og med fremmet ideen om overnasjonale politiske lister, er opprørt over at en ansvarlig politisk leder fra Italia kommer for å snakke med politiske aktivister i Frankrike.

Indignasjonen over utenlandske politikeres er selektiv, mener Le Pen:

Når Obama tar til orde for å stemme på Macron, synes hele verden at det er fantastisk, og når Erdogan kommer for å holde et stort møte i Strasbourg, er det ingen som har noe å si.

Den verbale striden mellom Europas globalister og nasjonalpopulister fortsetter altså. EU-valgene i slutten av mai vil gi en indikasjon på hvordan unionens befolkninger stiller seg til saken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.