Foto: Michel Spingler / AP / NTB.

En fransk meningsmåling som ble offentliggjort torsdag, viser at 48 prosent av de spurte mener det er sannsynlig at Rassemblement Nationals (RN) leder Marine Le Pen kan vinne presidentvalget i Frankrike i 2022.

Målingen er gjennomført 9.–10. mars av analysebyrået Elabe for BFM TV, og andelen som tror Le Pen kan vinne, har økt med sju prosentpoeng siden forrige måling, skriver Ouest-France.

Et drøyt år før det franske presidentvalget peker analytikere på at Marine Le Pens sjanser har økt vis-à-vis Emmanuel Macron, da den sittende presidenten har mistet støtte på venstresiden. Men Macron har ennå ikke kunngjort om han stiller til gjenvalg.

I lys av de siste meningsmålingene ser Le Pen ut til å ha kommet forholdsvis uskadd gjennom den siste tidens angrep fra blant andre Gérald Darmanin.

Innenriksministeren gikk hardt ut mot henne da de to møttes til debatt sist måned. Darmanin anklaget også nylig Le Pen for å være rasist fordi hun mente at oppslutningen om henne i Frankrikes oversjøiske territorier viser at hun ikke oppfattes som fremmedfiendtlig.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.