Nytt

Luigi di Maio og Emmanuel Macron. Foto: Tony Gentile og Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix.

Som følge av den diplomatiske krisen mellom Frankrike og Italia, som kulminerte med at Frankrike hjemkalte sin Italia-ambassadør like etter at Luigi Di Maio hadde besøkt representanter for de gule vestene i Paris, har den italienske visestatsministeren høstet bitende kritikk fra politiske motstandere på hjemmebane.

Men det er ingen slagen visestatsminister som har møtt offentligheten i tiden etterpå. Nå sier Di Maio, som også er leder for regjeringspartneren Femstjerners­bevegelsen, at partiet hans kan komme til å inngå valgforbund med de gule vestene til EU-valgene i mai.

I forbindelse med en nylig næringslivsmesse i Milano ble Di Maio spurt om han ikke satte den italienske regjeringen i forlegenhet. Corriere della Sera siterer svaret hans:

«Jeg tror at en politisk liste som er i ferd med å stille til EU-valgene, er en legitim samtalepartner for en annen politisk liste, altså min egen. Jeg er lei for at Macron har oppfattet det som en majestetsfornærmelse», sa Di Maio. «Min institusjonelle samtalepartner i Frankrike er Emmanuel Macron, men det er rett at en politisk bevegelse som den jeg er med i, forsøker å forene de politiske kreftene som er i fremgang i Europa.»

Di Maio la til at han de siste dagene har nedtonet kritikken av Frankrike for å unngå eskalering, men det er åpenbart at Macron ikke kommer noen vei mot den populistiske bølgen ved å opptre autoritært.

 

Støtt Document – ingen andre gir deg denne informasjonen

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.