Hovedmannen bak gruppevoldtekten er ifølge svensk påtalemyndighet den 25 år gamle afghaneren Rafi Bahaduri.

I Sverige er dokumentene i en rettssak offentlig tilgjengelige, og avpixlat.info offentliggjør hans rulleblad.

Rafi Bahaduri, 25 år, åtalas för anstiftan/medhjälp till gruppvåldtäkten men också för ytterligare en grov våldtäkt mot samma kvinna. Bahaduri anmäldes innan den aktuella gruppvåldtäkten även för våldtäkt mot en annan kvinna på samma flyktingförläggning i juni 2011. Ärendet lades dock ned i brist på bevis men återupptas alltså igen.

Thoralf Alfsson har läst hans omfattande kriminella CV:

“Den 24 maj 2004 dömdes Rafi Bahaduri för misshandel och olovlig körning och överlämnades åt socialnämnden i Vetlanda kommun.

Den 9 september 2006 dömdes han vid Eksjö tingsrätt för bland annat bedrägeri och övergrepp i rättssak till skyddstillsyn.

Nästa gång är en dom från 2008-01-09 vid Kalmar tingsrätt. Han dömdes för olaga hot mot en före detta flickvän. Enligt vittnesmål har han hotat att döda henne. ”Bahaduiri kallade henne, samtidigt som han höjde rösten bland annat för hora, rasist och slampa och att han skulle ”plocka henne” då hon var ensam.” Domen blir dagsböter 50 á 50 kronor (2500 kronor)

Nästa dom kommer 2008-03-13 vid Kalmar tingsrätt. Den här gången handlar det om misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd. I detta fall misshandlade han sin systers pojkvän med en livrem med metallspänne. Något som låter som hedersrelaterat våld. Domen blir fängelse i 4 månader.

Nästa dom kommer 2008-07-31 vid Blekinge tingsrätt. Den här gången handlar det om våldtäkt. Våldtäkten begicks den 23-24 maj 2008 i Karlskrona under den tid då RB borde suttit i fängelse enligt den tidigare domen. Denna gång får han även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Domen blir 2 års fängelse.

Nästa dom kommer 2009-03-05 vid Kalmar tingsrätt. Brottet är enligt domen begått mellan dec 2007 – jan 2008 och gäller häleri. Domen blir dagsböter 60 á 50 kronor (3000 kronor)

Nästa dom kommer 2010-10-21 vid Kalmar tingsrätt. Den här gången handlar det om narkotikabrott och olovlig körning. Domen blir dagsböter 45 á 50 kronor (2250 kronor)

Den senaste domen kommer 2011-12-06 vid Kalmar tingsrätt. Den här gången gäller det ett stort antal brottspunkter. Misshandel, olaga hot, olovligt förfogande, brukande av falsk urkund, 3st narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och dopningsbrott. Domen blir 6 månaders fängelse.”

Utvisning?

Rafi Bahaduri är den enda som har en chans att kvarstanna i riket. Åklagare Gunnar Brodin har dock sagt att det pågår en utredning om hans ålder. Rafi Bahaduri kom till Sverige med sina föräldrar och fick permanent uppehållstillstånd i oktober 2002. Han är dock inte svensk medborgare. Familjen uppgav vid ankomsten att han var nästan 15 år gammal.

Enligt Utlänningslagen får man inte utvisa någon som var under 15 år vid tiden för ankomst till Sverige, den s k 15-årsregeln, samt varit här sedan i minst fem år vid tiden för ett eventuellt åtal. Migrationsverket säger att det inte finns några hinder för att utvisa Rafi Bahaduri till Afghanistan om det visar sig att han var över 15 år när han kom till Sverige.

Rättegången beräknas pågå till den 26 mars och åklagaren har yrkat på
långa fängelsestraff

Eksjö tingsrätt, B 2939-11

De boende i Mariannelund reagerade starkt på händelsen. Många är upprörda och har krävt att flyktingförläggningen ska stängas. Politiker och företrädare för föreningar och kyrkan försöker dock släta över händelsen och vill dessutom göra gällande att det skulle vara en ren slump att brottet skedde på en flyktingförläggning och att samtliga åtalade är icke-västliga invandrare. Man vill också i samma anda av förljugen politisk korrekthet låta påskina utåt att förtroendet för och synen på flyktingar inte skulle ha påverkats bland de boende på orten av det som inträffat.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.