Nytt

20-årige Ibraheem Badra ble onsdag varetektsfengslet, skjellig mistenkt for drapsforsøk. Lørdag ble en politimanns hus i Västerås beskutt med omlag 20 skudd fra et automatvåpen.

Politiet tror det var Badra som skjøt.

Ibraheem Badra kommer fra utanförskapsområdet Angered i Göteborg, og var der en kjenning av politiet.

Det er ikke kjent hvilket motiv politiet tror han hadde for å skyte på politimannens hjem, men generelt pågår det en maktkamp der de kriminelle gjengene flytter sine posisjoner fram og prøver å trenge politiet tilbake, skriver Samhällsnytt.

Det skjer blant annet gjennom angrep av denne typen, der politistasjoner, politikjøretøy og politifolks hjem blir angrepet med skytevåpen, granater og bomber.

Badra er ifølge folkeregisteret født i Sverige av innvandrere fra Midtøsten, skriver Nyheter Idag:

Mamman kommer från Beirut i Libanon medan pappan är från Homs i Syrien. 20-åringen har två syskon men är själv ogift och har inga barn. Enligt domstols­handlingarna är mannen folkbokförd på en c/o-adress i Angered i Göteborg, men det framgår att han egentligen bor i Västerås.

En titt i 20-åringens belastningsregister visar att han är mångdubbelt dömd för brott. Mannen är, bland annat, dömd för olaga hot, övergrepp i rättssak, grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen, misshandel och missbruk av urkund (id-forfalskning eller -tyveri, red. anm.). Flera av brottsrubriceringarna är han dömd för mer än en gång.

Så sent som i januari i år slog Svea hovrätt fast ett tre månader långt fängelsestraff för mannen då han dömdes för att bland annat ha hotat ”slakta” sin egen syster.

En sjarmerende type med andre ord.