Svensk politi har mange og tøffe oppgaver de må håndtere. De kriminelle som de må hanskes med, har en annen kultur og et helt annet verdigrunnlag enn dem selv. I Det nye Sverige synes det å ha blitt fair game å angripe politifolk i deres egne hjem.

Skuddene som traff politiboligen i Västerås, nordvest for Stockholm, den 28. oktober, var så kraftige at de gikk tvers igjennom huset og traff naboens hus. Inne i huset lå politimannen og sov med familien. Ingen kom fysisk til skade, men det er liten tvil om at de ble vettskremte.

Den mistenkte 20-åringen er sluppet fri fra varetektsfenglingen selv om han fremdeles er under etterforskning. Det var påtalemyndigheten som tok beslutningen. De forklarer hvorfor her.

Nå forteller SVT Nyheter at mange politifolk i området ønsker å forlate tjenesten for godt. De føler seg utrygge:

Större delen av Västmanland kommer framöver att bli tomt på poliser. Det kan SVT Nyheter avslöja. Anledningen är att poliserna känner sig otrygga efter skottlossningen mot en polismans villa i Västerås.

Från och med i dag, fredag, och tre månader framåt, kommer länet dräneras på poliser. I stället ska polisarbetet koncentreras och utgå från Västerås.

– Det är för att radiobilspoliserna i Västerås ska uppleva mer trygget. All tillgänglig personal kommer att vara där, dygnet runt. Efter polisskotten har många mått dåligt och pratar om att sluta. Det är ett slags kaos nu, säger en poliskälla till SVT.

SVT

 

Kjøp Hege Storhaugs bok her (dansk utgave)