Eric Zemmour taler under en konferanse om demografi og bærekraft i Budapest den 24. september 2021. Foto: Szilard Koszticsak / MTI via AP / NTB.

En ny fransk meningsmåling som Harris Interactive har uført for avisen Challenges, bekrefter at forfatteren og journalisten Eric Zemmour ville gå videre til andre og avgjørende runde i det franske presidentvalget hvis han stilte som kandidat nå.

I henhold til målingen, som ble utført sist helg, ville Emmanuel Macron få 24 prosent av stemmene i første runde, etterfulgt av Eric Zemmour på 17 prosent, Rassemblement Nationals (RN) leder Marine Le Pen på 15 prosent og republikaneren Xavier Bertrand på 14 prosent – deretter ville Macron beseire Zemmour i andre runde med 57 mot 43 prosent av stemmene.

I tenkte andrerunder med andre motkandidater enn Zemmour, forventes Macron uansett å gå seirende ut til slutt.

Resultatene er nær identiske med en tilsvarende måling for en uke siden, og bekrefter således at Eric Zemmour, til tross for at han ennå ikke har erklært noe kandidatur, har fått et overtak på Marine Le Pen blant antiglobalistiske velgere, selv om han foreløpig ikke har gjort ytterligere fremgang.

Valérie Pécresse, en annen republikansk presidentkandidat, ender ifølge målingen på 11 prosent i første runde. Den gamle høyresidens to kandidater oppnår altså til sammen 25 prosent, mot 32 prosent for Zemmour og Le Pen.

11 prosent får også Jean-Luc Mélenchon, den venstreorienterte kandidaten med størst oppslutning.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.