Eric Zemmour snakker om sin nye bok «La France n’a pas dit son dernier mot» (Frankrike har ikke sagt sitt siste ord) under et arrangement i Versailles den 19. oktober 2021. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

Påtalemyndigheten i Paris har fremfor en domstol i den franske hovedstaden nedlagt påstand om 10.000 euro i bot til Eric Zemmour for rasisme.

Bakgrunnen for tiltalen mot den franske forfatteren og journalisten, som ventes å stille til presidentvalg i 2022, er at Zemmour hadde omtalt uledsagede mindreårige migranter som tyver, mordere og voldtektsmenn på tv-kanalen CNews i fjor høst.

Påtalemyndigheten legger også ned påstand om 5000 euro i bot til CNews-sjef Jean-Christophe Thiery, skriver Le Figaro.

Det var under en debatt på den kontinuerlige nyhetskanalen den 29. september 2020, etter et angrep i nærheten av Charlie Hebdos gamle kontorer, at Eric Zemmour sa: «De har ikke noe å gjøre her. De er tyver, de er mordere, de er voldtektsmenn. Det er alt de er, de må sendes vekk, og de må ikke engang få komme hit.» På spørsmål fra programleder Christine Kelly (…) modererte han seg: «Ikke alle uledsagede mindreårige er voldtektsmenn».

Regjeringens ansvar er uansett å unngå risiko, og derfor må den ikke slippe inn noen hvis man er i tvil, konkluderte Zemmour.

Aktor Manon Adam hevdet i retten, der Zemmour selv ikke møtte, at «ytringsfrihetens grenser er blitt krysset» med disse uttalelsene, som etter hennes oppfatning ikke var verbale glipper, men en del av et konsistent mønster.

«Under påskudd om å snakke om mindreårige, går han etter innvandrerbefolkningen», som han ser ut til å «avsky sterkt». Språket han benytter, «forener hatets mekanismer», og han bruker «krigens språk» når han snakker om «invasjon og erobring», hevdet aktor.

Zemmours forsvarer Olivier Pardo hevdet at anklagen om rasisme er grunnløs, all den tid uledsagede mindreårige ikke er noen rase, etnisitet eller nasjon. Det er ingen ordentlig anklage å forsvare seg mot, for den fornærmede parten mangler, sa forsvareren. Hvem snakker vi om? spurte Pardo.

I retten befant det seg også tjue advokater som representerte parter som påberoper seg å være fornærmede i saken, herunder lokalmyndigheter og organisasjoner som SOS Racisme.

Under rettforhandlingene anklaget advokaten til en av organisasjonene CNews for å være en «høyreekstrem» kanal. Vi er vitne til de rasistiske tankenes hegemoni, sa advokaten til en annen.

«Dere er her for å drive politikk. Men i dette rommet er det retten som forvaltes», sa Pardo. «De kommer for å være tallrike, for å opptre som ulver i flokk», anklaget hans forsvarerkollega Baratelli.

Siste ord under det lange rettsmøtet gikk til advokat Olivier Pardo, forsvareren til Eric Zemmour. «Det er åpenbart at ikke alle uledsagede mindreårige i hans øyne er voldtektsmenn, tyver eller mordere», sa han. «Han gjør simpelthen en analyse av sosiale fakta, og utvikler en tese i relasjon til en hendelse», la han til.

Pardo konkluderte at det ikke finnes et gram rasisme i Eric Zemmour, som forøvrig er av jødisk-algerisk opphav.

Dom i saken ventes å falle den 17. januar 2022.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.