Forfatter og oversetter Raymond Ibrahim ble født i USA av koptiske, kristne innvandrere fra Egypt. Han er flytende i arabisk og engelsk, og har i mange år skrevet om forholdet mellom den islamske verden og den vestlige verden.

Blant hans bøker er Defenders of the West: The Christian Heroes Who Stood Against Islam. Det finnes også en rekke videoer der Ibrahim deler sine betydelige historiske kunnskaper.

Selv om vi begge bidrar med tekster til Gatestone Institute hadde jeg aldri tidligere møtt Ibrahim. Da Trykkefrihedsselskabet inviterte ham til København for å holde et foredrag om forfølgelse av kristne valgte jeg å delta. Temaet er dessverre aktuelt.

Raymond Ibrahim fremstår som en kunnskapsrik og vennlig mann som kan snakke om dypt alvorlige temaer uten å miste sin humoristiske sans. På denne måten minner han litt om Mark Steyn.

Ibrahim fokuserte på forfølgelse av kristne, et problem han har grundig dokumentert over lang tid. I visse land, som det kommunistiske Nord-Korea, blir kristne også undertrykket.

Ibrahim påpekte derimot at i rundt 80 % av tilfellene hvor kristne i dag blir utsatt for alvorlig sjikane eller drap på grunn av sin tro er det muslimer som står bak.

Robert Spencer, Soeren Kern, Raymond Ibrahim og andre har i mange år dokumentert hvordan muslimske forfølgelser av kristne gradvis sprer seg stadig mer i europeiske land som Italia, Spania og ikke minst Frankrike. Dette kan dreie seg om alt fra vandalisme mot kirker, noe som nå skjer nesten ukentlig i Frankrike, til brannstiftelse og regelrette terrorangrep.

Data viser en økning på 44 prosent i angrep mot kristne i Europa fra 2021 til 2022. Spesielt ble det registrert en økning i brannstiftelse mot kristne institusjoner. Slike hendelser gikk opp 75 prosent på ett år. Totalt ble det rapportert om 231 angrep bare i Tyskland, en utvikling partiet Alternativ for Tyskland (AfD) advarer mot.

Trakasseringen og truslene mot kristne i Europa ser ut til å vokse i takt med at den muslimske innvandrerbefolkningen vokser. På tross av dette har EU ikke vist noen vesentlig interesse for å bekjempe vold mot kontinentets innfødte befolkning eller deres religiøse byggverk.

EU har til gjengjeld en koordinator som spesifikt skal bekjempe såkalt islamofobi i Europa. For øyeblikket er denne koordinatoren ei fransk kvinne, Marion Lalisse. Hun ble utnevnt til denne posisjonen i februar 2023 av EU-kommisjonen, EUs ikke-folkevalgte regjering. EUs likestillingskommissær Helena Dalli forsikrer om at de vil bekjempe islamofobi i alle deler av samfunnet.

Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) utgjør den største permanente stemmeblokken i FN. De har fått FN til å innstifte en offisiell dag for å bekjempe påstått islamofobi, 15. mars hvert år.

51 muslimer ble drept 15. mars 2019 i en skytemassakre i Christchurch på New Zealand. Selv om dette var et avskyelig angrep påpekte Raymond Ibrahim at tusenvis av kristne blir drept for sin tro hvert eneste år, flertallet av dem av muslimer. Likevel har FN ikke skapt noen dag til å bekjempe trakassering av kristne.

Ibrahim hevdet at voldelige islamske angrep i mange ulike land og mot ulike religiøse grupper ofte har store likhetstrekk. Dette er fordi de har den samme islamske religiøse begrunnelsen om krigføring, jihad.

Islam har grunnleggende sett ikke endret seg særlig mye de siste tusen årene. Til gjengjeld har Europa endret seg mye de siste tiårene, og blitt svakere.

Praktisk talt alle nasjoner som grenser til Middelhavet eller Svartehavet har i århundrer blitt utsatt for muslimske voldskampanjer og slaveangrep. Noen ganger nådde islamske erobringer enda lengre nord. Grekere, italienere, serbere, kroater, ungarere, polakker, spanjoler, franskmenn, ukrainere, russere og andre kjempet, blødde og døde i titusenvis for å holde islam ute av Europa.

Nå slippes millioner av muslimer inn i Europa, uten å avfyre et eneste skudd. Raymond Ibrahim kommenterte at aldri tidligere i historien har en sivilisasjon frivillig sluppet inn et stort antall mennesker fra en aktivt fiendtlig kultur.

Svake kristne ledere, både protestantiske og katolske, prøver å gjøre felles sak med muslimer som forakter dem. Pave Frans har neppe møtt en muslimsk illegal innvandrer han ikke liker, og fremstår som en av de verste lederne Den katolske kirke noensinne har hatt.

Ser man historisk på det har kristne kun klart å slå tilbake islamsk aggresjon når kristendommen har vært kombinert med en krigerkultur, som hos Karl Martell, Jan III Sobieski eller under Slaget ved Lepanto.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.