I Oslo arrangerte «minoritetsorganisasjonen» Minorg en markering utenfor Stortinget i går kveld.

Minorg-leder Qasim Ali beskriver hatet mot muslimer som voksende og en av de største utfordringene vi har i nyere tid.

— 22. Juli, Christchurch skapte sjokkbølger for muslimer. Disse angrepene skjedde fordi samfunnet tok ikke et ordentlig oppgjør etter 9/11. Ordet terror ble alltid knyttet opp med muslimsk identitet, sier Qasim Ali til Utrop.

Han beskriver at media og politikere i stor grad fremstilte terrorisme og islam i sammenheng.

– Dette forsterket hatet, og det resulterte i flere terrorangrep både internasjonalt og nasjonalt. Blant annet 22. juli, som var et islamofobisk terrorangrep, mener Ali.

Han mener det var på høy tid at islamofobien ble satt på FNs internasjonale agenda.

– Det var gledelig at FN anerkjente dette unisont etter at den tidligere statsministeren av Pakistan Imran Khan kom med oppfordringen.

Ali nevner imidlertid ingen andre grunner enn «enkeltstående hendelser» – som islamistiske terrorangrep beskrives som i media – som årsak til at islam er mislikt i vestlige land.

Det dreier seg selvsagt utelukkende om hvite, vestlige menn som bare hater muslimer helt uten grunn.

Ali nevner ikke med et ord koranskoler i Nederland hvor barn lærer at de som ikke tilhører islam, fortjener døden. At fiender av islam fortjener dødsstraff ved steining, pisking og avkapping av hodet.

Han nevner heller ikke straffen islam har for blasfemi.

Qasim Ali skjønner ikke hvorfor han står på hemmelig FBI-liste

Ei heller at kvinner uten hijab blir sett på som horer. Islam sier at menn ikke skal håndhilse på en kvinne, ikke se håret eller låret på en kvinne, og islamske vers sier at «kvinner er menns åker, du kan forsyne deg hvordan du vil», og «kvinner må adlyde menn».

Men dét har selvsagt ingenting med muslimhat å gjøre.

Det er nynazistiske organisasjoner, koranbrenning og mangel på kunnskap om islam som er problemet, i henhold til myndighetene.

– Det er fremdeles altfor mange fordommer mot muslimer i Norge. Vi jobber derfor aktivt mot rasisme og diskriminering. Vi følger opp handlingsplanen mot diskriminering av og hat mot muslimer, og innen utgangen av året skal vi i tillegg legge frem en ny handlingsplan mot rasisme og diskriminering som også tar for seg diskriminering av muslimer, skriver statssekretær Gry Haugsbakken i en e-post til Utrop.

Hun beskriver hvorfor regjeringen vil legge frem en ny handlingsplan mot rasisme og diskriminering ved slutten av året.

— Hets og trakassering ødelegger for demokratiet vårt. Det gjør at folk kvier seg for å ta ordet og ikke føler seg trygge nok til å delta i det offentlige ordskiftet. Og sånn skal vi ikke ha det i Norge. Vi vil at alle skal ha mulighet til å delta på lik linje, uansett bakgrunn, etnisitet eller religion. Derfor er det kjempeviktig at vi fortsetter å bekjempe islamofobi i det norske samfunnet.

Ikke et ord om kvinneundertrykkelse, steining, hets og drap av homofile, eller en statistikk som viser en uforholdsmessig høy andel muslimer som utøvere av voldtekter og knivstikking.

På den ene siden males det et bilde av at man tar likestilling, LHBT og menneskerettigheter på største alvor, mens man på den annen side omfavner dem som står for det motsatte, tilknyttet islam.

Hvordan kan man få en slutt på hat mot muslimer så lenge myndighetene og media nekter å ta et oppgjør med holdningene mange muslimer besitter?

Qasim Ali har selv en bakgrunn hvor han har pleid kontakt med islamistiske terrorister, noe som har ført til at han blir nektet innreise til USA.

Det er åpenbart at man ikke vil problemet til livs, men at man ved hjelp av tvang skal få nordmenn og andre til å godta islam som en naturlig del av vestlig kultur under dekke av religionsfrihet.

Hvis statssekretær Gry Haugsbakken og Qasim Ali så seg selv i speilet, ville de se en godhetsapostel som rir inn i en solnedgang hvor en tung svart burka henger over dem, mens de selv står i en selvforherligende lyssøyle av løgn, fordommer og uvitenhet.

Men de elsker oss alle.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.