Mickaël Harpon. Foto: AFP / Scanpix.

Etterforskningen av Paris-terroristen Mickaël Harpon, den administrativt ansatte i politiet i den franske hovedstaden som torsdag drepte fire kolleger i politihovedkvarteret, kaster mer lys over hans radikalisering og vekker bekymring for sikkerheten til andre politifolk også.

Velinformerte kilder opplyser til avisen Le Parisien at en USB-pinne som er blitt oppdaget ved undersøkelsen av datautstyret hjemme hos Harpon, inneholdt både propagandavideoer fra den islamske staten (IS) og personopplysninger om mange politifolk, blant annet deres adresser.

Både kriminalpolitiet og sikkerhetstjenesten Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) er involvert i etterforskningen, som nå tar sikte på å utrede om Harpon hadde benyttet denne informasjonen i tjenesten, eller om den kan ha blitt spredt videre med sikte på angrep mot andre politifolk.

Slike utsikter vekker uunngåelig stor bekymring hos fransk politi. Det er kjent at terroristen i flere måneder hadde omgåttes en muslimsk salafistpredikant som er kjent for sikkerhetsmyndighetene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.