Demonstranter i gule vester marsjerer i opptog i Paris den 9. februar 2019. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / Scanpix.

De gule vestene har for trettende lørdag på rad demonstrert i Paris denne morgenen og formiddagen, og demonstrasjoner er tillyst i en rekke andre byer Frankrike rundt, flere av dem fra klokken 14. Parolene omfattet fornyede krav om innføring av lovgivende folkeavstemninger på folkelig initiativ og protester mot politiets voldsbruk under tidligere demonstrasjoner.

Le Parisien skriver at det i 13-tiden brøt ut sammenstøt mellom politi og demonstranter utenfor nasjonalforsamlingen i den franske hovedstaden, etter at opptoget som sedvanlig hadde begynt på byens hovedgate Avenue des Champs-Elysées i morgentimene.

En demonstrant ble alvorlig skadet, uten at hendelsesforløpet er klart. Mens en gruppe ristet i palisadene foran parlamentsbygningen, var det en av demonstrantene som mistet hånden. En journalist fra AFP bekrefter opplysningen overfor Le Figaro. Oppskakende bilder av det som skal være den blodige skaden sirkulerer i sosiale medier.

Estimater av antall deltagere i demonstrasjonene glimrer med sitt fravær i Le Monde og Le Figaro, men sistnevnte opplyser at metrostasjonene som vanlig var stengt i nærheten av Champs-Elysées.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂