Nytt

Moskeen i Rue Jean Gabin i Paris-forstaden Créteil. Foto: Google Streetview.

 

Ingen ble skadet da en mann av armensk opphav rundt klokken 18.30 torsdag forsøkte å kjøre bilen sin inn i en folkemengde utenfor en moské i den sørøstlige Paris-forstaden Créteil, skriver Le Parisien.

Mannen, som kjørte en SUV og ble arrestert kort tid etterpå, sa ifølge avisens opplysninger at han ville «hevne Bataclan og Champs-Elysées», men ifølge en pressemelding som Paris-politiet har offentliggjort på Twitter, gjorde han forgjeves gjentatte forsøk på å forsere sikkerhets­barrieren foran moskeen, som befinner seg i gaten Rue Jean Gabin, innen han stakk av.

Selv om utfallet ble ublodig, er det umulig ikke å få assosiasjoner til den britiske varebil­terroristen Darren Osborne, som kjørte på en gruppe muslimer ikke langt fra Finsbury Park-moskeen i London for halvannen uke siden.

Men rapporteringen av attentat­forsøket i dag er sparsom. Det er som om myndighetene er så nervøse for smitte­effekter at de ikke rapporterer ordentlig om en viktig sak.

 

Le Parisien – Le Point – Le Figaro