Stillbilde: Le Parisien.

To franske politifolk på motorsykkel som mandag ettermiddag foretok rutinekontroller i Paris-forstaden Colombes, ville i 17:30-tiden stanse en mann på scooter. Forsøket var forgjeves da mannen stakk av fra kontrollen.

Kort tid etterpå ble de to politifolkene påkjørt med full kraft og skadet av en annen mann i en sort BMW – den ene av dem alvorlig da han ble skviset mot et annet kjøretøy.

Mannen i BMW-en, en 29-åring identifisert som Youssef T., ble straks arrestert av annet politi som befant seg i nærheten.

Kilder med innsyn i etterforskningen forteller til avisen Le Parisien at den pågrepne mannen sa at han «gjorde det for den islamske staten», samt at det ble iverksatt undersøkelser av boligen hans.

Ifølge våre informasjoner sa han at han nettopp hadde sett en video om Palestina, og at han ønsket å angripe politiet.

Den 29 år gamle mannen var kjent for politiet etter at han hadde vist forakt for politifolk i 2014, men han var ikke registrert av den franske innenlandske sikkerhetstjenesten Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI).

Den franske påtalemyndighetens antiterrorenhet er underrettet om saken, og er i ferd med å orientere seg om hendelsesforløpet, mens etterforskningen inntil videre skjer på ordinær måte uten at det er tatt endelig stilling til motivet.

Colombes’ borgermester Nicole Goueta, som kom raskt til åstedet, og var sterkt preget av det hun så. «Jeg har aldri sett noe lignende. Det er… grusomt», sa Goueta.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂