Væpnede soldater sikrer åstedet i den vestlige Paris-forstaden Levallois-Perret. Foto: Benoit Tessier / Scanpix / Reuters

Fransk politi har pågrepet gjerningsmannen som kjørte ned seks soldater i en Paris-forstad, bekrefter Frankrikes statsminister Édouard Philippe.

Philippe bekrefter ifølge Reuters at mannen som er pågrepet, er den samme som tidligere onsdag kjørte ned seks soldater i Paris-forstaden Levallois-Perret.

En fransk tjenestemann bekrefter det samme overfor AP, og legger til at mannen ble såret da politiet skjøt mot ham under pågripelsen.

Pågripelsen fant sted på A16-motorveien nord for Paris. Den pågrepnes tilstand er ukjent, og så langt foreligger det ingen opplysninger om mannens identitet.

Seks skadd

Soldatene ble påkjørt i forstaden Levallois-Perret, nordvest for Paris, i 8-tiden onsdag morgen. To soldater fikk alvorlige skader, mens fire ble lettere skadd.

Politiet innledet jakt på føreren, som ifølge øyenvitner kjørte en mørk BMW og var alene i bilen. Samtidig åpnet fransk påtalemyndighets antiterrorenhet formell etterforskning.

– Det er beordret etterforskning rundt drapsforsøk i forbindelse med en terrorhandling, skriver påtalemyndighetens kontor i Paris i uttalelse.

Fordømmer angrepet

Frankrikes forsvarsminister Florence Parly fordømmer bilangrepet.

– Hendelsen, som politiet mener ble gjort med overlegg, påvirker ikke soldatenes innsats for å sikre det franske folk, sier Parly.

Hun omtaler hendelsen som «en feig handling».

Også ordføreren i forstaden Levallois-Perret, Patrick Balkany, mener dette var en handling som ble utført med overlegg. Overfor fjernsynskanalen BFM kaller han angrepet «motbydelig».

– Ventet på å angripe

Politiet jaktet på kjøretøyet og føreren, som kom seg unna etter påkjørselen. To polititjenestefolk opplyser at politiet sjekket opptak fra videokameraer i området nær rådhuset i Levallois for å identifisere kjøretøyet og spore opp sjåføren.

De to politikildene viser til øyenvitner som har fortalt at de så en mørk BMW med én person som sto i en blindvei nær en bygning soldatene pleier å bruke. Den ene av tjenestefolkene sier angriperen slo til idet en gruppe soldater kom ut fra bygningen og var på vei til kjøretøyene sine i forbindelse med vaktbytte.

Akselererte raskt

Ordfører Patrick Balkany oppgir samme hendelsesforløp:

– Bilen akselererte svært raskt da soldatene kom ut av bygningen, sier Balkany.

Soldatene tilhører sikkerhetsstyrken Sentinelle som ble opprettet etter IS-angrepene i Paris i 2015 da 130 personer ble drept.

Innenriksminister Gerard Collomb sa under et besøk hos de skadde soldatene ved Begin-militærsykehuset nær Paris onsdag at dette var sjette gang at soldater i Sentinelle-styrken har blitt utsatt for angrep.

Forsvarsminister Parly, som var med Collomb under besøket, sa myndighetene har mottatt «betryggende» nyheter om soldatene som ble alvorligst skadd.

De seks soldatene ble påført skader i ansikt, knær, hender og armer, la hun til, men uten å oppgi ytterligere opplysninger om deres tilstand.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂