Nytt

Fransk politi ved åstedet for angrepet på en politimann i nærheten av Notre-Dame-katedralen i Paris den 6. juni 2017. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix.

Le Figaro skriver at en politimann ved Notre-Dame-katedralen i Paris har skutt og nøytralisert en mann som forsøkte å angripe en kollega av ham med en hammer.

Angrepsmannen skal være skutt i brystet og alvorlig skadet.

Politiet jakter på mulige medsammensvorne, og området er blitt avsperret. Besøkende til katedralen må inntil videre oppholde seg inne i bygningen.

Det rapporteres om panikk blant folk på stedet. En amerikansk turist sier at hun hørte to skudd, og at folk flyktet.

Vitner på stedet forteller til avisen Metro:

‘We were just told that the doors will remain locked until the police tell us otherwise. We have no idea what’s happening.’

Han la til: ‘Needless to say my family and I are a little on edge. We were in London when the London bridge attacks happened.’

Mark Johnson fra Austin Texas skrev på Twitter: ‘Loud bangs just now at Notre Dame. Crowd scattered. Sirens going off.’

Et Twitter-foto tatt inne i kirken viser at folk holder hendene i været.

Politiet tar tilsynelatende høyde for risikoen for at angrepsmannen har medsammensvorne inne i kirken, og vil sjekke ut hver enkelt.

Fransk påtalemyndighet behandler det hele som en terrorsak.

Ifølge Le Figaro skal gjerningsmannen være av algerisk opprinnelse.

Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb opplyser litt etter klokken 18 at angrepsmannen ropte «Dette er for Syria!» idet han gikk til angrep.

Collomb legger til at mannen ser ut til å være en algerisk student. Han hadde legitimasjon på seg, og politiet arbeider for å bekrefte at denne er autentisk.