Sakset/Fra hofta

Det har vært flere angrep på kirker og planer om å ta ut de helt store som Notre Dame og Sagrada i Barcelona.

Mediene liker ikke å huske på kristendomsfiendtligheten til radikal islam, da de selv har lite til overs for kristendommen.

Den 7. juni 2016, skrev Document:

En bil full av eksplosive gassbeholdere ble funnet like ved Notre Dame i Paris på lørdag. En radikalisert kvinne som ville slå seg sammen med IS i Syria sitter i arresten i Paris. Den mistenkte er 29 år gammel og er allerede på en terrorliste.

Bilen hennes, en Peugeot 607, ble funnet med blinkende lys i en parkering forbundt sone i Paris’ Rue du Petit-Point, tvers over elven fra Notre Dame, klokken halv åtte om morgenen.

Inne i bilen var det syv gass-sylindre. Bilen sto parkert i to timer før noen som bodde i nærheten meldte fra til politiet.

Politiet tror det var en test-run ettersom sylinderne ikke var koblet til noe som kunne utløse en eksplosjon. Den ene sylinderen var tom. I bilen fant de politiet også dokumenter på arabisk og DNA av kvinnen og hennes kjæreste, også en radikalisert muslim. Paret ble stanset på vei til Spania på tirsdag.

Det gikk fire dager så skjedde noe lignende ved en synagoge i Marseille:

Sist uke fant fransk politi en bil med syv gassflasker i nærheten av Notre Dame. Nok et terrorangrep ble avverget. Bak det planlagte angrepet sto jihad-kvinner med instrukser fra IS. Nå er nok en potensiell bilbombe funnet – i Marseille denne gang, utenfor synagogen.

Synagogen ble evakuert rundt klokken 11 på lørdag. Politiet fant to gassflasker i den parkerte bilen. Akkurat som utenfor Notre Dame var det ingen detoneringsanordning forbundet med gassflaskene.

Politiet tror ikke at de to hendelsene er relatert og de er på jakt etter eieren av bilen.

Den 16. januar 2016 skrev Document om raseringen av kirken i Fontainebleau.

Kirken i Fontainebleau utenfor Paris ble natt til søndag 10. januar vandalisert på det groveste. Kirkeødeleggelser og ødeleggelser av kristne symboler har nådd Europa. Det er ikke første gang det skjer, men gitt alle de andre jihad-angrep virker destruksjonen ekstra sterkt.

Jihadistene som drepte folk på Ramblaen i Barcelona hadde tenkt en mye mer spektakulær aksjon: Å sprenge den verdensberømte Sagrada-katedralen med gassflasker. Men noe gikk og de sprengte seg selv i lufta.

Den mest grusomme handlingen var da to jihadister gikk inn i kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray også det i 2016 og skar over halsen på pater Jacques Hamel under selve messen. Hamel rakk å si: Djevelen er her, før han døde.

Dette aspektet klarer ikke NRK og andre medier å ta inn over seg. De snakker ut fra et nostalgisk perspektiv: Bygninger som forsvinner. At kirken og kristendommen er under angrep er ikke tema.

 

Les Giulio Meotti

 

 

Vil Europa nekte å knele lik pater Jacques Hamel?