Nyhetsanker Ingunn Solheim snakket med utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen om terroren i Notre Dame-kirken mens den skjedde. Slik avslørte Solheim sine holdninger til islamsk terror i sanntid. Hun snakker terroren ned, og Mikkelsen ble nødt til å jatte med.

Falkenberg Mikkelsen er en ok fyr. Han ville vært en annen hvis det lå en fri journalistikk til grunn. Men det er militante røde journalister som Solheim som setter tonen og retningen i NRK. Det ser vi igjen og igjen, og det gjelder medier og partier over hele Vesten. Derfor tør ikke ellers ikke-så-politiske som Mikkelsen gjøre motstand

Solheim holdt i det lengste muligheten åpen for at det ikke var terror, og i så fall ikke islamsk terror. Som hun sa: – Terror kan være så mangt.

Solheim kom på defensiven fordi begivenheten ikke forløp etter hennes skjema:

At en kvinne fikk skåret halsen over inne i kirken, var ikke nok til at hun konstaterte at det var et islamsk terrorangrep.

Hun presterte å spørre om AFP var en pålitelig kilde. Dette var pinlig for Falkenberg Mikkelsen.

Reuters meldte at angriperen ropte «Allahu akbar». Dette kom ikke frem i sendingen. Det hadde slått bena under Solheims nøling.

La oss tilføye: Solheim er ikke alene. CNN skriver terror i anførselstegn. Tendensen blant vestlige medier har vært en uvilje mot å bore i islamsk terror. Selv nå, når Frankrike står på grensen til noe ukjent, forsøker NRK å holde igjen, og de gjør det under dekke av å være hensynsfulle. Hensynsfulle mot hvem? Hvem er det de vil skåne? I hvert fall ikke ofrene for islamsk terror.

Ta et skritt tilbake og utvid perspektivet: Samboeren til Norges justisminister risikerer to års fengsel for å ha begått noen dumme symbolske handlinger som reaksjon på at paret ble hengt ut som rasister i et teaterstykke.

Hun møter null sympati, selv om saken åpenbart har en menneskelig side.

Jihadister med kniv møter derimot NRKs forståelse. Her gjelder samme lov som etter 9/11: Skjær dem ikke over én kam.

Som kjent gjelder det nå også jihadister, slik at samfunnstopper gikk i bresjen for å få IS-familier hjem fra Syria.

Så stor er humaniteten.

Hvis man dekoder språket, ser man hvem som fortjener sympati og hvem som ikke gjør det.

Islam må snakkes opp, og kristne må snakkes ned. Det er kort oppsummert islamvenstres agenda, og de følger den hele tiden, konsekvent.

Det gjelder å holde befolkningen i age.

Siden NRK fungerer som bjellesau, har det innvirkning også på andre medier.

Signalet lyder: Ikke trå utenfor! Følg linja! Du er vel ikke en av de onde?

Macron representerer et problem for disse mediene fordi han har gått utenfor rammene med sine utspill om islam. Macron har turt å si at islam er i krise. Det har han som vantro ikke noe med. Når han attpåtil forsvarer karikaturer av profeten, er begeret fullt.

NRK har de siste dagene tydelig vist at de mener det er Macron som provoserer. Det er han som har tent bålet. Denne islamofile linjen har NRK fulgt lenge. Det er uttrykk for integreringslinjen til medier og regjeringen. Hører ikke islam hjemme her, kanskje? Den som sier noe annet, fortjener ikke plassen sin.

Dermed setter mediene skarpe grenser for hva politikerne kan tillate seg når terroren slår til. De får sende ut sympati-tweeter. Det er alt. Hvis de retter en mer prinsipiell kritikkk mot islam, blir de stemplet som provokatører.

Mediene spiller på islams banehalvdel.

Studio siterte:

– Vi kan ikke lenger nøye oss med fredslover i møtet med islamistisk fascisme, skriver ordfører Christian Estrosi på Twitter.

– Der helte han bensin på bålet! utbrøt Solheim.

– Er terror blitt politisert? spurte hun, uten minste tegn til ironi.

Hun avslører at NRK-journalistene er blottet for selvinnsikt. Det finnes ingen i rommet som kan gi et annet perspektiv.

Solheim er en av journalistene som er aktivister. At mennesker var drept inne i en kirke, var ikke en omstendighet hun viet oppmerksomhet. Det var Mikkelsen som måtte minne om angrepet på pater Hamel midt under messen i Normandie i august 2016. «Da det sto på som verst», ifølge Mikkelsen. Hva mente han med dét?

Ville NRK nøyd seg med å registrere det hvis en imam var blitt drept under fredagsbønnen?

Da pater Jacques Hamel holdt på å bli drept, forsøkte han å skyve angriperne vekk med ordene: «Gå vekk, Satan!»

– Det var Satan som kom på besøk

For NRK høres det ikke ut som et angrep på en kirke er så alvorlig. Folk forlater jo kristendommen, og kirkene står tomme? Er dét så mye å bråke for?

Omskriver historien

Når NRK-journalistene trekker linjen tilbake til karikaturstriden i 2005/06, gir de ikke uttrykk for noen forståelse av at situasjonen har eskalert. Det er snarere som om de spør: – Har ikke samfunnet lært at man ikke skal provosere muslimer; dere vet hva som skjer?

Solheim vet ikke helt hvordan hun skal formulere spørsmålet, sier hun: Hvordan er motsetningene mellom etniske franskmenn og muslimer?

Det spørsmålet satt langt inne. Hun signaliserer tydelig at her må det vises «omsyn». Igjen: Til hvem? Overfor følelsene til Erna, Raymond og pressen? Er det ikke seg selv de snakker om?

Neglisjerer egen tradisjon

Det er null sympati for kristne og kirkerommet i NRKs dekning. De to presterer til og med å undres over at det var folk i kirken på formiddagen. De forestiller seg at det er en eller annen som slenger innom. At det er noe som heter morgenmesse, er ukjent for dem. Det er morgenmesse i katolske kirker i Norge også. Ville det ikke være naturlig å rette oppmerksomheten på at dette er et angrep på kristendommen?

Mikkelsen siterer en tweet fra Jean-Luc Mélenchon, som leder et ytre venstreparti, men han nevner spesifikt katolikker i sin tweet. Mikkelsen nevner at Mélenchon er sekulær og synes det er spesielt at han viser empati med katolikkene. Men selv har ikke NRK-journalistene noen slike følelser.

Men hva ville de sagt om det var en moské som ble angrepet? Vi vet svaret. Norske medier ville gått i unntakstilstand.

En dekning som den NRK presterte torsdag 29. oktober, er polariserende, og er med på å drive oss mot et oppgjør med islam, eller et knefall. NRK vil ha det siste. De har for lengst valgt side.

Hvis demokratiet skal overleve, må vi ha andre medier.

Se også dagens utgave av Dagsorden på vår YouTube-kanal. Sendingen er tilgjengelig fra kl. 20.00 torsdag kveld.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.