Nytt

Kirken i Fontainebleau utenfor Paris ble natt til søndag 10. januar vandalisert på det groveste. Kirkeødeleggelser og ødeleggelser av kristne symboler har nådd Europa. Det er ikke første gang det skjer, men gitt alle de andre jihad-angrep virker destruksjonen ekstra sterkt.

 

 

From Christianophobie:

The morning of Sunday January 10 was a destructive one in Fontainebleau. Mayor Frédéric Valletoux announced on his Facebook page:

– I was horrified to discover the interior of the church Saint-Louis de Fontainebleau had been set on fire during the night. In particular, the statue of the Virgin of Notre-Dame de Franchard from the 14th century and the 17th century altar, both of which were classified historical monuments. The prefect of Seine-et-Marne, bishop Nahmias of Meaux, Jean-Jacques Barbaux president of the departmental Council, father José Antonini, priest of the parish and myself are all horrified by the destruction.

There’s more at la République:

Besides the statue of the Virgin, another statue was smashed. 

The fire was set in three separate places, including the Notre-Dame de Franchard chapel. 

The fire caused great concern in the Catholic community said mayor Valletoux. «But beyond that, the city of Fontainebleau has been affected in its heart, with the disappearance of objects classified as part of our historical heritage.» 

Another fire in Veneux-les-Sablons (below), near Fontainebleau, destroyed the church roof that caved in. Most of the objects inside were saved including the old organ. This fire appears to have been caused by a faulty heating system, while the destruction of the Saint-Louis church in Fontainebleau was clearly criminal.

Hvordan vil myndigheter og eliten reagere? Kirkens folk ser angrepet for hva det er: Et varsel om hva slags tider Europa går i møte.
Det er mange kirker, flere enn det er bruk for i det daglige. Flere enn folk flest besøker. Det fristende å snu ryggen til ødeleggelsene og late som ingenting. Men dette er begynnelsen på ødeleggelsen av Europas historie. Akkurat som templene i Palmyra ble sprengt, blir kirkene i Europa angrepet. Av samme ideologi og samme mennesker.
Politikerne har vanskelig for å håndtere situasjonen. Samme dag som ødeleggelsene ble oppdaget var innenriksminister Bernard Cazeneuve og drakk te i en moske i Paris. Det var tea-time i moskeene for utenforstående. Nå er kanskje ikke det så galt, isolert sett. Men når man hører hva Cazeneuve sier forstår man at det kan bli lenge mellom besøkene til ødelagte kirker:
Note: It should be pointed out, as Le Parisien reports, that Cazeneuve found time on Saturday night to attend a «fraternal tea party» at the Saint-Ouen-l’Aumône mosque. His religious preferences are all too obvious, and only bad publicity on the Internet impelled him to go to Fontainebleau. 

At the tea party the head of the Muslim association Abdel Khellaf condemned the November 13 attacks and insisted that the Muslims were in no way a threat. Cazeneuve replied:

«Since November 13, I have seen Frenchmen shed tears because they were Muslims and in their hearts they were ashamed to see their religion abused by barbaric criminals… We will have other ordeals. We sense it. We will have to stand together.»
Det var en annen vandal-handling mot et kristent symbol samme helg. Et stort kors som sto ute i skogen i Fontainebleau ble revet over ende.Det har stått der i uminnelige tider og er reist igjen hver gang det har falt ned.
Fontainebleau Cross
The Croix de Guise (below) was knocked to the ground during the night of January 9 – January 10. The cross existed already in 1616. Destroyed by a gust of wind, it was rebuilt in 1736, demolished in 1827, then re-built in 1913 and in 1927 on the ancient route de Bourgogne. One police officer commented: «Just because it’s a cross does not mean we must link it to the fire in the church in Fontainebleau.»
Man må si med  Heinrich Heine: Den som begynner med å brenne bøker vil før eller siden ende med å brenne mennesker.
galliawatch.blogspot.com