Så sent som torsdag sist uke ble Abdelkader Merah (36) bror til Toulouse-terroristen Mohammed Merah, dømt til 30 års fengsel for direkte medvirkning til drapene på tre soldater og angrepet på en jødiske skole i Toulouse der han drepte rabbiner Jonathan Sandler og to av hans barn såvel som en annen pike. Dette var i 2012. Merah ble drept i sin egen leilighet etter å ha forskanset seg. Broren ble først dømt til 20 år for medvirkning. Nå har en høyere domstol funnet ham skyldig i direkte, aktiv medvirkning. Mange regner Merah som den som startet jihad i Frankrike.

Le Monde har oppkastet seg til forsvarer av det multikulturelle samfunn og dermed sklidd lenger og lenger mot venstre. Visse ting var tabu, blant annet angrep på jøder og kirker. Etter Notre Dame er en endring merkbar.

With the trauma of the Notre Dame cathedral fire still burning fresh in the nation’s collective mind, Le Monde appeared to change direction, daring to publish the findings of a government report that determined that in 2018, France saw another dramatic increase in the number of anti-Christian attacks, including the desecration and destruction of churches and cemeteries.

Hvis venstresiden tør å ta opp at kirker er under angrep, vil det settes i gang en prosess. Vi ser ingen tegn til noe lignende i Norge, tvert om.

In 2018, France recorded 1,063 anti-Christian attacks compared to 1,038 the previous year. This is 1,000 attacks per year, Le Monde emphasized in its report, meaning an average of three per day. This is in contrast to the reported 541 antisemitic and 100 anti-Muslim incidents reported in the same time period. The report notes that in a majority of these incidents it was Christian structures and statues that were desecrated, though there were also a few dozen break-ins and incidents of property theft at churches across the country.

Angrep på jøder har forekommet lenge, nå har angrep på kristne symboler vist en sterk økning. Er det en sammenheng? Er det samme forøvere? Når fakta kommer på bordet blir man nødt for å følge opp.

Frankrikes konservative og katolske medier gjenga rapporten før brannen i Notre Dame. Le Monde velger å gjøre det nå. Det er talende og en bevisst handling.

Le Monde‘s decision to reference the report at this time is a sign that outside the right-wing segments of French society, the realization that silencing serious social and security problems does not help resolve but rather exacerbates them is beginning to seep in. The French may have fought to separate church and state, but that does not mean they intend to bury their religion.

Det går opp for venstresiden at hvis de velger å være tause om forfølgelsen av kristne i muslimske land, vil de ikke ha noe å stille opp med når forfølgelsen kommer til Europa. Det ser den nå ut til å ha gjort.

Bare tanken på en slik sammenheng synes utenkelig for Den norske Kirke. Den er mer opptatt av å få hentet hjem IS-barna.

Those who remain silent on the murder and persecution of Christians in distant countries like Nigeria, Syria, Algeria, Indonesia, and Sri Lanka will find themselves persecuted at home. While there is no evidence that the Notre Dame fire was deliberate, the incident has opened a Pandora’s box for the silencers and the silent, sparking a public debate over the persecution of Christians in the very heart of Catholic Europe.

 

After Notre Dame, France Breaks Its Silence on Radical Islam

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.