Nytt

En bil full av eksplosive gassbeholdere ble funnet like ved Notre Dame i Paris på lørdag. En radikalisert kvinne som ville slå seg sammen med IS i Syria sitter i arresten i Paris. Den mistenkte er 29 år gammel og er allerede på en terrorliste.

Bilen hennes, en Peugeot 607, ble funnet med blinkende lys i en parkering forbundt sone i Paris’ Rue du Petit-Point, tvers over elven fra Notre Dame, klokken halv åtte om morgenen.

Inne i bilen var det syv gass-sylindre. Bilen sto parkert i to timer før noen som bodde i nærheten meldte fra til politiet.

Politiet tror det var en test-run ettersom sylinderne ikke var koblet til noe som kunne utløse en eksplosjon. Den ene sylinderen var tom. I bilen fant de politiet også dokumenter på arabisk og DNA av kvinnen og hennes kjæreste, også en radikalisert muslim. Paret ble stanset på vei til Spania på tirsdag.

Daily Mail