Nytt

Den franske politimannen Arnaud Beltrame (44), som tok et kvinnelig gissels plass i et supermarked i byen Trebes, fikk halsen skåret over av jihadisten Redouane Lakdim, skriver Bild.

Sowohl die Zeitung „Le Parisien“ als auch der Sender BFMTV berichten von „tödlichen Verletzungen“ am Hals: Der Terrorist schnitt Beltrame demnach mit einem Messer die Kehle durch!

I tillegg skjøt Lakdim ham flere ganger. Det var disse skuddene som alarmerte politikollegene på utsiden. Beltrame hadde rukket å slå telefonen på og legge den slik at politiet hørte hva som foregikk.

De styrtet inn og skjøt Lakdim. En luftambulanse ble rekvirert, men det var ingenting legene kunne gjøre for Beltrame. En prest kom likevel til sykehuset og velsignet pakten mellom Beltrame og venninnen Marielle Vandenbunder (39).

Dramaet begynte i Carcassonne sist torsdag med at Lakdim kapret en bil. Han drepte passasjereren og såret sjåføren. Såret deretter joggende politi, før han fortsatte til Trebes der han ruste inn i et supermarked og drepte en ansatt og en kunde. Deretter tok han et gissel.

Pave Frans sendte hilsning til biskopen av Carcassonne mandag der han hyllet Beltrames heltemot.

Beltrame omvendte seg til katolisismen for ti år siden.

Moren Nicolle sier i et intervju at hun vil «være her» for at sønnens handling, det at han ofret seg for en annen, og hans påfølgende død, skal ha en mening.

Franske katolikker kan ikke unnlate å tenke på pater Jacques Hamel fikk som fikk halsen skåret over foran alteret i en kirke ikke langt fra Rouen i slutten av juli 2016.

En ting er vanhelligelsen av en kirke og drapet på en guds tjener, noe annet som kom frem var myndighetenes slapphet: en av jihadistene gikk med fotlenke, men fikk lov å ta den av noen timer hver dag.

Jihadisten i Trèbes, Radouane Lakdim hadde stått på den såkalte S-listen, men var tatt av. Han var imidlertid sammen med en 18 år gammel jente og hun sto på S-listen. En tidligere og en aktiv radikalisert, burde ikke det fått noen bjeller til å ringe?

Jenta er tatt inn og sitter i varetekt. Det samme er en venn av Lakdim på 17 år. Tre personer er en gruppe.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» her.