Nytt

Oberstløytnant Arnaud Beltrame (1973–2018). Foto: Mission numérique de la Gendarmerie nationale / Wikimedia Commons.

Et forslag om å oppkalle en plass i Marseilles 15. arrondissement etter Arnaud Beltrame – gendarmen som ble drept i Trèbes da han under en terroraksjon den 23. mars 2018 frivillig tok plassen til et av den islamske terroristen Redouane Lakdims gisler – er blitt avvist av bystyret i den sydfranske metropolen, melder det franske nyhetsmagasinet Valeurs actuelles.

Rassemblement Nationals lokalpolitiker Stéphane Ravier anklager venstresiden for ikke å ville hedre minnet til den høyt dekorerte oberstløytnanten fordi den ikke ønsker å provosere lokalbefolkningen i bydelen.

Ravier, som er ordfører i Marseilles 7. arrondissement, har selv offentliggjort en video med sitt innlegg i bystyret på Twitter, der han anklager kommunister og sosialister for alltid å være rede til svik og samarbeid med fienden. Venstresiden vil underkaste oss dem som støtter islamske terrorister, tordner Ravier.

Beltrame ble hyllet som nasjonalhelt etter at han ofret livet for å redde et kvinnelig gissel i supermarkedet i Trèbes. Oberstløytnanten fikk strupen skåret over av terroristen, som hadde sverget troskap til IS.

Marseille har en stor muslimsk befolkning, og det har lenge vært foreslått å bygge en stormoské nettopp i byens 15. arrondissement.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.