Nytt

Politibetjenter og soldater sperret området rundt katedralen Notre Dame etter at Massip Farid Ikken angrep politiet med hammer. Den tidligere journalisten i Sveriges Radio skal ha skreket «This is for Syria!» under angrepet. Foto: AP Photo / Christophe Ena

Sveriges Radios prisbelønte journalist ble torsdag dømt til 28 års fengsel for terrorhandlinger. Den «svenske» terroristen angrep fransk politi med hammer utenfor Notre Dame-katedralen i Paris 6. juni 2017.

En politimann ble lettere skadet i angrepet, som ble fanget på film av et overvåkningskamera. En kollega av den angrepne politibetjenten trakk tjenestevåpenet sitt og skjøt Massip Farid Ikken i brystet, oppsummerer nyhetsbyrået AP.

Før angrepet utenfor den berømte katedralen hadde den 43 år gamle journalisten spilt inn en video der han sverget troskap til terrorgruppen Islamsk Stat.

Massip Farid Ikken, som kommer fra Algerie, bodde og studerte journalistikk i Sverige fra 2006 til 2013 . I 2009 fikk han praksisplass ved Södermanlands Nyheter og deretter jobb hos rikskringkasteren Sveriges Radio. Han har også skrevet for Dagens Industri og Upsala Nya Tidning, skriver Fria Tider.

Avisen skriver at den 43 år gamle journalisten ble «hyllet i politisk korrekte sirkler» for en rapport om asylsøkere i Sverige, og mottok en pris fra EU-kommisjonen for rapporten.

Terrorangrepet i 2017 var ett av flere islamistiske terrorangrep som rystet Frankrike fra 2015 og i de påfølgende årene. Massip Farid Ikken er nå dømt til 28 års fengsel for terrorangrepet for drøyt tre år siden.

Kjøp boken fra Document Forlag!