Fransk politi og sikkerhetsstyrker har sperret av området rundt politihovedkvarteret. Foto: Ian Langsdon / EPA / scanpix

Fire politifolk er drept i et knivangrep i politiets hovedkvarter i Paris, melder blant andre Figaro, en kvinne og tre menn. Gjerningsmannen er skutt og drept.

Gjerningsmannen skal være en administrativt ansatt politimann. En politimann på stedet skal ha skutt gjerningsmannen ute i stasjonens gårdsrom.

 

The knifeman lies dead on the ground in Paris after killing four officers in a rampage at police headquarters in the French capital today

Angrepet skjedde i Direction du renseignement de la préfecture de police i Ile de la Cité, i 4. arrondissement rundt klokken 13, melder kanalen BFMTV. Hovedkvarteret ligger rett over gaten for Notre-Dame-katedralen.

Politiet sikrer området rundt politihovedkvarteret (i bakgrunnen) i Paris. Foto: Reuters / Philippe Wojazer / scanpix

Politiet har sperret av gatene rundt hovedkvarteret, som nå evakueres. Av sikkerhetsgrunner er også metrostasjonen Cité på linje 4 stengt.

Den franske innenriksministeren Christophe Castaner har avlyst en reise til Tyrkia og drar til politiets hovedkvarter i stedet, melder franske medier.

Angrepet skjedde dagen etter at tusenvis av politifolk gikk i demonstrasjonstog i Paris i protest mot lav lønn, lang arbeidstid og økning i antall selvmord i politirekkene.

Den avdøde angrepsmannen skal ha vært ansatt i over 20 år. Han arbeidet i IT-avdelingen og skal ha hatt nedsatt funksjonsevne i form av døvhet, skriver Le Figaro, som også legger til at han var 45 år og var født i Fort-de-France på Martinique. BFMTV skriver at mannen var døvstum.

BFMTV sier at politiet jobber ut ifra en teori om at det dreide seg om en jobbkonflikt.

Gjerningsmannen hadde med seg en keramisk kniv som ikke slo ut på metalldektorene.

BFMTV sier at gjerningsmannen var konvertitt til islam.

Politiet har anholdt hans kone.