En mann skal ha bli halshugget på åpen gate ettermiddag fredag. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Lewis Joly

En person er drept i det som omtales som en halshogging i en Paris-forstad, opplyser fransk politi. En terroretterforskning er satt i gang.

Drapet skal ha funnet sted i Éragny nordvest for Paris, ifølge Europe1, melder NTB-AFP.

En mistenkt som var bevæpnet med kniv, ble deretter skutt og nøytralisert av politiet i Conflans-Sainte-Honorine. Politikilder opplyser at drapsmannen ropte «Allahu akbar!».

Offeret var lærer, meldte den franske avisen Actu17 tidlig. Opplysningen ble siden stadfestet av fransk politi.

Ifølge vår informasjon er offeret lærer ved Bois d´Aulne college i Conflans-Sainte-Honorine. Mannen skal ha vist Muhammed-karikaturer i undervisningen, noe som angivelig motiverte drapsmannens handling. Sistnevnte er kjent for politiet, ifølge vår informasjon.

La Figaro skriver at drapsmannen ble skutt idet han gikk til angrep på politiet, som deretter oppdaget liket med det avskårne hodet.

Drapsmannen twitret selv om ugjerningen. Foruten å poste et bilde av offeret skrev han henvendt til president Emmanuel Macron at han hadde «henrettet» en av hundene som hadde våget å krenke Muhammed. Den aktuelle Twitter-kontoen ble straks slettet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂