Korrespondansen som Samuel Paty hadde på e-post under hatkampanjen mot seg etter at han viste frem Muhammed-karikaturer i undervisningen, avslører at den senere drepte læreren ble verbalt angrepet av kolleger.

To av lærerkollegene gikk til frontalangrep på Paty under hatkampanjen som straks ble iverksatt etter at han viste klassen karikaturer mens han underviste om ytringsfrihet, viser e-poster som Le Monde har fått tilgang til.

Paty fikk derimot moralsk støtte av rektor ved skolen i Conflans-Sainte-Honorine utenfor Paris i uken som gikk før det bestialske drapet den 16. oktober.

En kvinnelig lærer den franske avisen identifiserer som F., skriver den 8. oktober til Paty at situasjonen har forverret seg i løpet av dagen, og at noen har truet med å varsle mediene og få muslimer til å komme til skolen. En annen lærerinne skriver at Paty har vært klønete.

Rektor tar deretter Paty i forsvar, sier at han ikke ønsket å diskriminere noen, og legger til: Han har hatt en vanskelig uke, nå er det viktig at han kan regne med oss alle sammen.

Noen foreldre skriver til Paty for å støtte ham, men to lærere fortsetter å ta avstand. «Jeg støtter ikke kollegaen vår, og det sier jeg rett ut», skriver en, og legger til at karikaturene har svekket tilliten mellom skolen og familiene og satt skolesamfunnet i fare. En annen er enda hardere: «Kollegaen har gitt islamistene argumenter og arbeidet mot sekulariteten, som han har gitt et intolerant ansikt.»

Ikke på noe sted i korrespondansen rettes det kritikk mot hatet som islamistene viser mens det hele pågår.

Paty forsvarer seg, sier at han har dekonstruert islamistenes argumentasjon, og at det ikke handler om blasfemi i en sekulær republikk. Etter hvert sier han at han er blitt misforstått og at han ikke lenger vil snakke om disse temaene i klassen.

Hele saken er blitt en forbannelse, konkluderer han.

Noen dager senere skjærer den 18 år gamle tsjetsjenske terroristen Abdullakh Anzorov hodet av ham på gaten og fotograferer det avskårne hodet.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.