Demonstranter protesterer utenfor Batley Grammar School den 26. mars 2021. Stillbilde: The Telegraph / YouTube.

To lærere ved Batley Grammar School som visste at kollegaen deres som nå er i dekning, hadde til hensikt å vise klassen en Muhammed-karikatur mens han underviste om blasfemi, er også blitt suspendert, avslører Daily Mail.

A source confirmed to MailOnline: ‘Two other teachers are also being investigated but the school has been trying to keep it secret because they don’t want attention being drawn to the fact that this went beyond the actions of one person.

‘They were not in the class at time but were aware that offensive material was going to be used, it is claimed.’

Dermed er det i alt tre lærere som er suspendert fra Batley Grammar School, etter at flere titalls sinte muslimer demonstrerte utenfor skolen i protest mot bruken av karikaturen, og krevde at den aktuelle læreren måtte sparkes fra jobben.

Suspensjonene som kom som følge av protestene, skjedde etter at en elev hadde fortalt om det hele til foreldrene.

Den 29 år gamle nå evakuerte læreren er blitt truet på livet for den pedagogiske bruken av Muhammed-karikaturen, som det bekreftes kom fra Charlie Hebdo. 29-åringen er evakuert sammen med sin ledsager og fire barn.

En kilde ved skolen forteller til Daily Mail at læreren ikke hadde fått tillatelse til å vise klassen karikaturen, men legger til at det ikke fant sted noen ordentlig kontroll på forhånd – en observasjon som reiser spørsmål om hvorvidt hvert eneste læremiddel som brukes ved skolene, må autoriseres.

Skolen ville helst legge lokk på opplysningen om de to lærerne som visste om kollegaens hensikter.

But the school has attempted to keep the involvement of two other teachers quiet to fend off criticisms of a wider failure in the way the controversial lesson was delivered. Both are described as being experienced in the teaching profession.

Skolens rektor Gary Kibble har beklaget bruken av karikaturen, forsikret at noe lignende ikke vil skje igjen, og lovet å granske det inntrufne.

De tre lærernes profesjonelle skjebne er uviss:

All three suspended teachers will be grilled about their role in the affair and could face possible dismissal, if it finds that they broke rules on how lessons should be delivered.

Læreren som viste frem karikaturen, er dypt fortvilt, frykter for sitt liv, og tror aldri han kan vende tilbake til sin gamle tilværelse, fortalte hans far til Daily Mail tidligere denne uken.

Den 16. oktober 2020 ble den franske læreren Samuel Paty drept og halshugget av den 18 år gamle tsjetsjenske terroristen Abdullakh Anzorov etter å ha vist klassen en Muhammed-karikatur mens han underviste om ytringsfrihet. Drapet fikk Frankrikes president til å ta Paty, ytringsfriheten og retten til blasfemi i standhaftig forsvar, noe som utløste sinne og demonstrasjoner i den muslimske verden.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.