Læreren ved Batley Grammar School ble truet av rasende muslimer. Nå får han støtte fra vanlige arbeidsfolk. Stillbilde: Evening Standard / YouTube.

Document har i flere artikler omtalt læreren fra Batley Grammar School, som lever i skjul etter å ha vist tegninger av Muhammed til elevene. Rasende muslimer krevde hans avgang. Læreren ble sviktet av fagforeninger og myndigheter. Nå får han støtte fra uventet hold.

I mars viste en lærer karikaturtegninger for klassen i undervisningen ved Batley Grammar School i Torkshire. Dette fikk imamer og islamtilhengere til å reagere med et voldsomt raseri. I reell frykt for sitt liv lever læreren nå på hemmelig adresse.

Myndighetene i Storbritannia, skoleledelsen og lærernes fagforening sviktet læreren, og bøyde seg for den islamistiske mobben. To andre lærere skal også være under etterforskning, fordi de visste på forhånd at læreren ville bruke tegningene i undervisningene.

Leeds-imamen Qari Mohammed Asim uttalte at bilder av Muhammed burde være sosialt uakseptable. Asim er «islamofobi­rådgiver» for regjeringen i Storbritannia.

Men nå får læreren støtte fra en britisk institusjon som har beholdt sitt moralske kompass. Det dreier seg ikke om mediene, ei heller den akademiske elite. National Education Union (NEU), som er lærernes nasjonale fagforening, vil ikke støtte læreren «mens saken er under etterforskning».

Det er heller ikke representanter for Labour som tar bladet fra munnen. Labour har druknet i woke-kulturen, og er mer opptatt av å kansellere alle som uttrykker seg på en måte som bryter mot en av de nye ortodokse trendene.

Tracy Brabin fra Labour gikk så langt at hun hyllet skolen for sin raske behandling av saken, som har forårsaket så mye «raseri» og «krenkelser».

 “The upset and offence this has caused is understandable but it was also predictable. I am pleased that the school has recognised it was inappropriate and apologised for the offence caused.

I hope the school and concerned parents can now move forward constructively and focus on their children’s education and overcoming the challenges presented by the pandemic.”

Merk at Brabin, som faktisk representerer det partiet som historisk sett skulle representere arbeidere, ikke nevner læreren med et eneste ord. Læreren reduseres til en uvesentlig statist, et forstyrrende element

Får støtte fra de som gjenkjenner søppel

Unite er fagforeningen til britiske søppeltømmere. De har nå kommet med en uttalelse som støtter læreren fullt ut. Samtidig oppfordrer Unite alle landets fagforeninger å uttrykke sin støtte til Batley-læreren.

Begrepet søppeltømmere brukes her bevisst, siden disse omtaler seg selv som «binmen», ikke «avfallskonsulenter» eller lignende.

I erklæringen peker Unite på at Storbritannia avskaffet sine blasfemilover for over ti år siden, og insisterer på at det ikke skal være noen «dogmatiske begrensninger» på retten til å diskutere religion, inkludert islam.

Brian Bamford er sekretær for Tameside Trade Union Council og en pensjonert elektriker. Han gir sin fulle støtte til erklæringen, og fremmer den for britenes nasjonale fagforeningsråd.

‘This is a motion which has come in from binmen, from ordinary working people… Freedom of expression is very important. I don’t feel guilty in any way for taking a stand on this issue.’

Bamford forteller at representanter for lærernes fagforening (NEU) har tatt kontakt med ham og bedt ham om å trekke forslaget.

Apparently the official told him the motion ‘risks inflaming what is an extremely sensitive and very complex situation’. An NEU spokesperson said: ‘It is a sensitive issue and the NEU did ask for the motion to be withdrawn. With every viewpoint that is expressed our members face yet more public exposure.’

Hva er egentlig komplisert? Situasjonen fremstår som ganske enkel: Læreren har gjort jobben sin, den islamistiske mobben reagerer med raseri, trusler og pøbelvelde. Britiske myndigheter og institusjoner forkaster britiske idealer og bøyer seg for mobben. Det er «the assassins veto» i praksis.

Men søppeltømmere og andre vanlige arbeidsfolk gjennomskuer svindelen. Kanskje det skyldes at søppeltømmere gjør den viktige og ærlige jobben med å fjerne søppel? Mens myndigheter, akademia og andre institusjoner lever av å produsere søppel.

Så mens den liberale elite behandler ytringsfriheten som et plagsomt skadedyr, står ytringsfrihetens prinsipper fortsatt sterkt blant helt vanlige britiske arbeidsfolk.

These binmen have shown us what true solidarity looks like. Their support for the Batley teacher is in keeping with the best traditions of working-class activism.

Woke-mafiaen tar automatisk side med den som påberoper seg å føle seg «krenket». Offerstatus brukes som hard valuta. Men heldigvis er det fortsatt mulig å finne rester av britisk identitet og demokrati.

Thankfully, there are still people, like those Bury binmen – and of course like the Free Speech Union – who understand that no one has the right not to be offended.

Binmen for Free Speech — it’s exactly the campaign we need right now.

The Spectator

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.