En lærer ved Batley Grammar School i West Yorkshire viste en Muhammed-karikatur i klasserommet. Dette førte til at rasende foreldre demonstrerte ved skolen, og krevde lærerens avgang. Ett år senere lever læreren fortsatt i skjul på hemmelig adresse.

Les også: Store protester ved britisk skole etter at en lærer viste Muhammed-karikatur

Den 29 år gamle læreren ble suspendert fra skolen og truet på livet. Også moren hans måtte gå i dekning. To andre lærere ved skolen ble også suspendert, fordi de visste kollegaen ville vise frem Muhammed-karikatur.

130 imamer og religiøse lærde skrev brev til statsminister Boris Johnson og ba ham fordømme læreren. En muslimsk veldedighetsorganisasjon (Purpose of Life) offentliggjorde lærerens identitet, og anklaget ham for «terrorisme».

Britiske myndigheter har overlatt Batley-læreren til seg selv

Fortsatt i dekning

Ifølge Daily Mail er den nå 30 år gamle læreren fortsatt i dekning.

A teacher who received death threats after showing his pupils a cartoon of the Prophet Mohammed is still in hiding a year later.

Etter 12 måneder har læreren fortsatt ikke kunne returnere til hverken sin arbeidsplass eller sitt hjem. Ifølge Paul Halloran, en venn av familien, sliter læreren med å gjenoppbygge livet sitt etter det han har opplevd.

‘The mob turned up at the school gates and applied immense pressure on the school. The pressure they put on ended up with the teacher having to go into hiding – and it can never be right.’

Mr Halloran has criticised Batley and Spen’s Labour MP Kim Leadbeater for her reluctance to speak out about the teacher’s ordeal.

I et svar på kritikken sier Leadbeater at hun ikke har diskutert denne saken offentlig, fordi hun spesifikt har blitt bedt om å ikke gjøre det av læreren og hans familie.

‘The reason I am not discussing this matter publicly is because I have specifically been asked not to – by the family involved. It is very clear that the teacher and his family do not want to be a matter of public debate on social media.’

Men den utsatte læreren avviser denne fremstillingen, ifølge Halloran.

‘In his own words, he has never even spoken with Kim and also, he has not told anyone in his family that he doesn’t want his case being highlighted on social media,’ he said. ‘I therefore find it thoroughly disingenuous that Kim and her office can make such claims.’

Læreren Samuel Paty (47) ble halshugget på åpen gate

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.