Demonstranter ved Batley Grammar School krever avskjedigelse og politi­etter­forskning av en lærer som viste frem en Muhammed-karikatur på skolen. Stillbilde: The Sun.

Fire dager etter at en lærer ved Batley Grammar School viste klassen en karikatur av Muhammed, fortsetter protestene utenfor skolen med krav om at læreren må sparkes.

Demonstrantene sier de vil ikke gi seg før læreren forsvinner, skriver The Independent.

Thirty men and teenagers spent the morning outside the school, which is attended by children as young as four, and demanded that the principal apologise (he already has done) and that the teacher concerned be fired (he has been suspended).

“The person [the Prophet Muhammad] who you are attacking here, we hold more dear to us than the air we breathe,” said a 25-year-old, who gave his name only as Tainy. “This is how deep this is to our community.”

Tainy har ingen forbindelse til skolen, opplyser The Independent.

Rektor ved skolen har lovet en «full granskning» av det inntrufne.

Storbritannias utdanningsminister Gavin Williamson fordømmer protestene utenfor skolen som «fullstendig uakseptable», skriver The Times. Statsråden reagerer på den truende tonen som har forekommet under protestene utenfor skolen, blant annet rop at at læreren og rektor skal «tas».

The education secretary intervened last night. A spokesman for the Department for Education (DfE) said: “It is never acceptable to threaten or intimidate teachers. We encourage dialogue between parents and schools when issues emerge. However, the nature of protest we have seen, including issuing threats and in violation of coronavirus restrictions, is completely unacceptable and must be brought to an end.”

Skolene står fritt til å inkludere kontroversielt materiale i undervisningen, fremholder statsråden.

The spokesman said that schools “are free to include a full range of issues, ideas and materials in their curriculum, including where they are challenging or controversial, subject to their obligations to ensure political balance”.

Læreren det dreier seg om, skal ha gått i dekning.

Saken bringer da også tankene hen på Samuel Paty-saken i Frankrike. Den tsjetsjenske terrorister Abdoullakh Anzorov drepte og skar hodet av Samuel Paty den 16. oktober i fjor, etter at den franske læreren hadde vist frem karikaturer av Muhammed i klassen mens han underviste om ytringsfrihet.

Det er foruroligende at en lærer går i dekning, sier samfunnsminister Robert Jenrick.

“We shouldn’t have teachers, members of staff of schools feeling intimidated, and the reports that a teacher may even be in hiding is very disturbing. That is not a road we want to go down in this country, so I would strongly urge people who are concerned about this issue not to do that,” he told sky News.

Læreren som viste frem karikaturen, er allerede blitt identifisert i sosiale medier, skriver The Times.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.