Et portrett av Samuel Paty står på trappen ved nasjonal­forsamlingen i Paris før en minnestund for den drepte læreren den 20. oktober 2020. Foto: Lewis Joly / AP / NTB.

Seks måneder etter det grufulle drapet på Samuel Paty har styret ved skolen i Conflans-Sainte-Honorine hvor den franske læreren arbeidet, vedtatt å sette opp en byste av ham på skolen.

Minnesmerket som skal hedre Paty, vil bli utført av skulptøren Nacéra Kainou, og kan bli avduket på ettårsdagen for drapet den 16. oktober, skriver Le Parisien.

Opphavsmannen til ideen om et minnesmerke over Samuel Paty er Claude Quenault, som var borgermester i Conflans-Sainte-Honorine fra 1977 til 1994, opplyser den franske avisen.

«Det virket så naturlig på meg», sier Claude Quenault. «Å drepe en lærer er å drepe samfunnet. […] I en tid hvor statuer av store generaler blir tatt ned verden rundt, vil denne bysten prege fremtidige generasjoner.»

Bysten av Paty skal utføres i bronse, og planlegges plassert over hovedinngangen til skolen der han arbeidet.

Familien må anerkjenne utførelsen, sier initiativtageren, og kunstneren sier at hun gjerne vil involvere familien i arbeidet, selv om hun vet at det også vil være smertefullt for dem.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.