Politiet kom raskt til stedet etter at to personer ble skutt utenfor et sykehus i Paris mandag ettermiddag. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

En mann ble skutt og drept utenfor et sykehus i Paris mandag, opplyser kilder i politiet. En kvinne som også ble skutt, skal være livstruende skadd.

Hendelsen fant sted ved 13.40-tiden utenfor det private Henry Dunant-sykehuset, som drives av Røde Kors i byens 16. arrondissement, skriver avisen Le Parisien.

Skuddofrene ble tatt hånd om av redningstjenesten, men etter kort tid opplyser politiet at en av dem er død. Ifølge avisen 20 minutes , var den døde en tilfeldig forbipasserende mann. Kilder sier til BFMTV at flere skudd traff mannen i hodet. En kvinnelig sikkerhetsvakt ved sykehuset ble også skutt og skal ha fått livstruende skader.

Etter det avisen kjenner til, stakk gjerningsmannen av på scooter og er fortsatt på frifot. Det er ikke oppgitt noe signalement foreløpig. Omstendighetene rundt skyteepisoden vest i den franske hovedstaden er foreløpig ikke kjent.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.