Nytt

Fire personer ble hentet opp av sjøen sør på Tromsøya og en større leteaksjon ble satt igang. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

De to barna vil overføres til Rikshospitalet i Oslo i løpet av natten, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

– Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

Alle fire er utenlandske statsborgere, og pårørende er varslet. Ved 23-tiden sier Hermandsen til NTB at de ikke er helt ukjente for politiet, men at de foreløpig ikke vil si hva slags statsborgerskap de fire har.

Jenter under ti år

Alle de tre barna er jenter under ti år, opplyser politistasjonssjefen til VG. Hun sier videre at politiet har vært i kontakt med mannen de tror er far til barna.

– Vi er ikke hundre prosent sikre på at kvinnen er mor til barna, så det ønsker vi ikke å bekrefte på nåværende tidspunkt.

Politiet vil holde en pressekonferanse i forbindelse med hendelsen, men tidspunktet tirsdag er foreløpig ikke klart.

Neste oppdatering om kvinnen, som er i 20-årene, vil komme tirsdag morgen, opplyser UNN.

Reddet opp fra vannet

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding fra en forbipasserende. Meldingen gikk på at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet ble det gjort funn av gjenstander i vannkanten.

Politiet rykket ut til området Fagereng i Tromsø og hentet opp fire personer fra sjøen. De fire personene var livløse, og det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus.

Det er ikke kjent hvor lenge de fire personene har ligget i vannet. Ifølge politiet ble det funnet støvler i vannkanten.

Mandag kveld undersøkte kriminalteknikere åstedet.

– Jeg kan ikke gå i detalj rundt etterforskningen, men politiet jobber med avhør og åstedsundersøkelser, sier Hermandsen til NTB.

Tom barnevogn

Politiet er interessert i observasjoner gjort i området i tiden før klokka 17.28 mandag ettermiddag.

En kvinne som Nordlys har snakket med, opplyser at hun observerte den forlatte barnevognen, som politiet har knyttet til hendelsen, på stedet ved 16.30-tiden.

– Jeg kom syklende langs Kvaløyvegen, og tenkte at jeg aldri sett at noen har forlatt en vogn slik, men jeg tenkte at det kanskje var noen som skulle hente i barnehagen. Vogna var i alle fall tom. Det var i alle fall rart at den sto der, sier hun.

Etter funnet av de tre barna og kvinnen i sjøen søkte nødetatene, dykkere, redningsskøyte og helikopter i en tid etter flere mulige personer i sjøen.

Ordfører: – Bare trist

Ledelsen i Tromsø kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen, bekrefter konstituert kommunikasjonssjef Eirik Linaker Berglund i kommunen overfor NTB. Kommunens psykososiale team er også satt i beredskap.

– Dette er bare trist. Vi har satt krisestab og venter på ytterligere informasjon, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til NTB.

– Vi forbereder morgendagen med tanke på skole og barnehage. Vi er nødt å være forberedt, sier han videre.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!