Nytt

Kvinnen som ble voldtatt da hun var ute og trillet barnevogn har forklart at hun ble tatt kvelertak på, tvunget i bakken, og deretter truet med skrujern og ledet til åstedet. Der ble hun voldtatt vaginalt.

Det fremgår av fengslingskjennelsen fra Vestfold tingrett. Tingretten fengslet onsdag en 22-åring fra Romania for fire uker, siktet for overfallsvoldtekt av  kvinnen i 30-årene på Sem i Vestfold.

Kvinnen har forklart seg detaljert til politiet i to omganger, inkludert overfallsdagen. Hun forklarte «at hun ble tatt kvelertak på, tvunget i bakken, og deretter truet med et skrujern for å la seg lede til åstedet. Hun har forklart at hun der ble truet til vaginalt samleie. Retten har videre lagt vekt på at det er funnet sædceller i prøver tatt fra åstedet som er testet for DNA, og at DNA-profilen som ble funnet stemmer overens med siktedes DNA-profil.»

Kvinnen var ute og gikk med barnevogn ved 21.30-tiden søndag 24. mars da hun skal ha blitt overfalt og voldtatt i et boligområde på Sem.

– Det er opplyst at kvinnen trillet barnevogn, var det barn i vognen?

– Det ønsker vi av hensyn til fornærmede ikke å opplyse.

– Når du sier det på den måten, forstår jo alle at det må ha vært et barn i vognen.

– Det får være din spekulasjon, sier politiadvokat Dalhaug.

– Ifølge kjennelsen har hun opplyst at hun ble truet med skrujern og ledet «til åstedet» – hvor langt bort fra barnevognen ble hun ledet?

– Det ønsker vi ikke å opplyse.

Mannen ble pågrepet mandag kveld, etter at politiet gikk internasjonalt ut og fikk DNA-treff i Romania. Kripos har bedt politiet i Romania om opplysninger om hva han er dømt for, opplyser Dalhaug. Ifølge Aftenposten ble han 19. oktober i fjor løslatt etter soning av en dom for ransforsøk.

22-åringen kom til Norge 19. januar i år, og har hatt «sporadiske malerjobber», ifølge fengslingskjennelsen.

Retten mener det er fare for at rumeneren kan unndra seg straffeforfølgelse. Han hadde bestilt flybillett til Romania 1. april, samme dag som han ble pågrepet, fremgår det av kjennelsen.

Siktede er uten fast tilknytning til Norge, ifølge opplysninger fra ham selv og vitneforklaringer fra bekjente av ham. Han bor i Romania og har ifølge vitneforklaringer kjæreste der.

Han erkjente ikke straffskyld etter siktelsen og ønsket ikke å forklare seg for retten. Ifølge forsvareren hans er han villig til å forklare seg for politiet, men det har han foreløpig ikke gjort, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug i Sør-Øst politidistrikt til Document.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.