I et hjørne av Sofienbergparken er det et lekeområde hvor voldtekten trolig har skjedd. Foto: Øyvind Thuestad

En 17-åring står tirsdag tiltalt i Oslo tingrett for å ha overfalt og brutalt voldtatt en kvinne i Sofienbergparken i Oslo for et år siden.

Voldtekten skal ha skjedd på lekeplassen i Sofienbergparken på Grünerløkka om natten 3. mai i fjor, da den tiltalte 17-åringen var 16 år.

Tiltalte nekter straffskyld for voldtekt, opplyser hans forsvarer Bernt Heiberg.

Voldtekten fikk bred medieomtale i mai i fjor. Av bildene fra åstedet fremgår det at politiets teknikere jobbet innenfor en avsperring som var satt opp rundt lekeplassen i Sofienbergparken.

Kvinnen, som skal være tidlig i 40-årene, ringte selv til politiet og varslet om voldtekten ved 4-tiden om natten. Hun ble straks fraktet til voldtektsmottaket på legevakten. For øvrig var det lite og ingenting av informasjon som kom ut om hva som skulle ha skjedd.

Nå foreligger imidlertid tiltalen, tatt ut av statsadvokaten i Oslo, og av den fremgår det at tiltalte har ikke-vestlig innvandrerbakgrunn. Voldtektsofferet har et typisk norsk navn.

Tiltalen beskriver at gutten la offeret sitt i bakken med makt før han forgrep seg på henne. Han skal ha holdt kvinnen «i nakken, dyttet og/eller dro henne mot et tre, hvoretter han presset henne ned i bakken og gjennomførte vaginalt og analt samleie med henne.»

Ifølge politiet har voldtekten «elementer av overfall»:

– Det er ingen kjent relasjon mellom tiltalte og fornærmede. For oss fremstår det som at det ikke har vært noen kontakt mellom de før møtet i parken, sier politiadvokat Hilde Strand til TV 2.

Tiltalte sitter for tiden i ungdomsfengsel på Eidsvoll.

Det er satt av tre dager til saken.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.