Statsadvokat Irlin Irgens. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

OSLO TINGRETT: En 17-åring er dømt skyldig i å ha overfalt og brutalt voldtatt en kvinne i Sofienbergparken i Oslo i fjor. Påtalemyndigheten krever 4 års fengsel.

Tiltalte, som har ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, ble tidligere i sommer kjent skyldig i tiltalen. Det som nå gjenstår er straffeutmåling. Voldtektsofferet er en norsk kvinne.

Aktor statsadvokat Irlin Irgens krevde i forrige uke 4 års fengsel, hvorav 2 år og 10 måneder betinget for den nå 17 år gamle gutten.

Irgens påstår tre års prøvetid med vilkår om ungdomsoppfølging i konfliktråd, og vilkår om å avstå fra rusmidler og nødvendige rusprøver i 2 år.

Voldtekt på lekeplass i park

Voldtekten skjedde på lekeplassen i Sofienbergparken på Grünerløkka om natten 3. mai i fjor, da den tiltalte 17-åringen var 16 år. Voldtekten fikk bred medieomtale i mai i fjor.

Tiltalte har nektet straffskyld for voldtekt.

Kvinnen, som som er tidlig i 40-årene, ringte selv til politiet og varslet om voldtekten ved 4-tiden om natten. Hun ble straks fraktet til voldtektsmottaket på legevakten.

Tiltalen beskriver at gutten la offeret sitt i bakken med makt før han forgrep seg på henne. Han skal ha holdt kvinnen «i nakken, dyttet og/eller dro henne mot et tre, hvoretter han presset henne ned i bakken og gjennomførte vaginalt og analt samleie med henne.»

Kjennelsen om straffeutmåling kommer til uken.

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her