En 16 år gammel gutt «fra Drammen» er tiltalt for voldtekt av en jevnaldrende jente i Oslo, melder NTB. Det er riktig at gutten bor i Drammen. Hvor han er fra, er et åpent spørsmål.

Er man «fra Drammen» når Folkeregisteret har registrert at man bor der? NTB og Drammens Tidende (bak mur), som siteres av byrået, mener det.

Ifølge tiltalen ble Thea (ikke hennes virkelige navn) voldtatt av Ahmed (ikke hans virkelige navn) på Huk på Bygdøy i Oslo sent på kvelden 1. mai i fjor.

Ahmed må også svare for å ha stjålet Theas bankkort og brukt 1.100 kroner fra kortet samme natt, samt for å ha hatt en video på telefonen sin «som blant annet inneholdt mediefiler av jenter i ungdomsskolealder som poserer nakne eller delvis nakne og har seksull omgang», heter det i tiltalen.

Ifølge Drammens Tidende risikerer Ahmed inntil 15 års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Det er nonsens. Dersom han er tidligere ustraffet får han, som mindreårig, i verste fall et par års fengsel. Med litt flaks slipper han unna med samfunnstjeneste eller ungdomsstraff.

Ahmed møter i retten med sin mor, som er oppgitt som «eneverge». Dette er standard når innvandrergutter står tiltalt: det er nesten utelukkende mor som stiller i retten. Oftest iført hijab og lange gevanter som subber i gulvet. Som regel møter også to tolker som på skift oversetter alt som skjer i retten.

Statsadvokat Stein Vale ved Oslo statsadvokatembeter varsler i tiltalen at Ahmeds iPhone kan bli krevd inndratt.

Det er satt av tre dager til behandling av saken, som skal opp for Oslo tingrett 12. september.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.