En 16 år gammel gutt må i neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt en jevngammel jente på Huk i Oslo 1. mai i fjor.

Den nå 16 år gamle gutten er tiltalt etter straffeloven paragraf 292, for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd. Strafferammen er fengsel i inntil 15 år.

Forholdet gutten er tiltalt for skal ha skjedd sent på kvelden lørdag 1. mai 2021, da han var 15 og et halvt år gammel. Ifølge tiltalen presset gutten jenta ned i knestående, deretter presset han henne mot en vegg og voldtok henne, heter det.

Gutten er også tiltalt for å ha stjålet bankkortet til jenta. Dette skal senere på natten ha blitt brukt til å kjøpe varer og tjenester for 1.100 kroner i Oslo og Drammen.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokatene i Oslo, er 16-åringen også tiltalt for besittelse av en video som seksualiserer barn.

Oslo tingrett har satt av tre dager til saken som starter i retten mandag.

Les også:

Ahmed (16) tiltalt for å ha voldtatt Thea på Bygdøy

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.