En 16 år gammel gutt som var tiltalt for voldtekt av to jenter, er frikjent i Salten tingrett.

Gutten var tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente og for seksuell omgang med en jente som var 13 år gammel, noe som også regnes som voldtekt i den nye straffeloven. Det siste forholdet hadde ifølge tiltalen skjedd da gutten var 15 år gammel.

Men tingretten har altså frikjent 16-åringen på begge disse punktene, skriver Avisa Nordland. Forsvarer Tarjei Ræder Breivoll mener retten kom fram til riktig avgjørelse.

– Det var for så vidt ikke overraskende, på bakgrunn av bevissituasjonen slik den fremsto i bevisførselen i saken, sier Breivoll til Avisa Nordland. Han sier saken har vært trist og belastende for alle involvert og at hans klient nå ønsker å legge den bak seg.

– Saken har hatt stor påkjenning for gutten i lang tid. Som følge av saken ble han uriktig kastet ut av skolen, og fikk ikke begynt på videregående skole. Livet hans har stått på vent i halvannet år.

Gutten ble ilagt en bot på 10.000 kroner for å ha sendt seksualiserte bilder og filmer av seg selv til flere jenter. Dette erkjente han straffskyld for.