Fire gutter i alderen 15 til 17 år voldtok en 13 år gammel jente etter tur. Nå er de dømt i Agder tingrett. Straffen ble 4 år i fengsel.

I tillegg må gjerningspersonene betale til sammen 250 000 kroner i erstatning til offeret.

Den eldste av dem må sone to år i fengsel, etter at han har fått to år av straffen gjort betinget med en prøvetid på tre år. De tre andre guttene har fått tre år av fengselsstraffen gjort betinget, og må dermed sone ett år i fengsel.

Karsten Alexander Anfinsen var forsvareren til den eldste gutten. Han ba i retten om at han ble dømt til ungdomsstraff, men retten mente hendelsen var for alvorlig til en  slik mild reaksjon.

– Det er en streng dom for en mindreårig lovovertreder. Han er naturligvis skuffet, sier Anfinsen til NRK.

Gruppevoldtekten skjedde i skoletiden i juni 2021. Den 13 år gamle jenta ble med en eldre venninne til et hus hvor de fire guttene ventet. Den eldste jenta hadde avtalt å ha sex med guttene, men dette visste ikke 13-åringen.

I huset ble jenta voldtatt etter tur av de fire guttene. Hun forsøkte flere ganger å kle på seg uten at hun rakk det før nestemann kom inn.

Jenta forklarte i avhør at hun hadde sagt nei flere ganger, og at hun fryktet for sitt liv. Voldtektene anses som grove siden de ble utført i fellesskap på en svært krenkende måte.

I dommen kan man lese:

«Fornærmede var maktesløs under samtlige overgrep ved at hun var fysisk underlegen de tiltalte, og ved at hun var stengt inne på et rom som hun ikke kom seg ut av før en ny tiltalt kom inn på rommet.»

Også jentas unge alder ble vektlagt.

Tre av de tiltalte erkjente straffskyld, den siste tiltalte erkjente delvis straffskyld. Voldtektsforbryterne påsto de ikke visste hvor gammel offeret var, men retten trodde ikke på dem. Retten la til grunn at jenta hadde opplyst om sin alder, uten at dette forhindret voldtektene.

Jentas venninne anmeldte også en av de tiltalte for voldtekt. Denne saken ble henlagt.

Fire ungdommer dømt for voldtekt av jente 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.