Dommen falt i Jæren tingrett tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

En 16 år gammel gutt fra Rogaland er dømt til fire år i fengsel for voldtekt og flere voldtektsforsøk via Snapchat. Tre av årene er gjort betinget.

Gutten erkjente straffskyld i Jæren tingrett, skriver Stavanger Aftenblad. Han var 15 år da han ble pågrepet i august.

Gutten er dømt for nettvoldtekt av ei da 13 år gammel jente. Ifølge dommen presset han jenta til å sende en video der hun utførte seksuelle handlinger.

I tillegg er sju andre jenter omfattet av dommen, hvorav enkelte hendelser skjedde etter at tiltalen var tatt ut.

Retten mener at straffen i utgangspunktet burde være rundt ni års fengsel. Tiltaltes unge alder og tilståelse gjør at straffen settes til fengsel i fire år. Tre av årene er gjort betinget med en prøvetid på fem år. Straffen er i samsvar med aktos påstand.

I tillegg til fengselsdommen er 16-åringen idømt kontaktforbud mot alle de åtte fornærmede i fem år. Dommen innebærer dessuten inndragning av tre mobiltelefoner, ti Snapchat-kontoer og tre Instagram-kontoer.

13-åringens bistandsadvokat, Cato Simonsen, sier at klienten er tilfreds med dommen.

– Saken har vært svært belastende for henne og har gått ut over både skolegangen og det sosiale liv, sier han til Stavanger Aftenblad.

16-åringens forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen, ønsker ikke å kommentere dommen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.