Stavanger tinghus. Foto: Carina Johansen / NTB.

En 16 år gammel gutt er dømt til fengsel for å ha voldtatt en annen gutt to ganger. Én av voldtektene skal ha skjedd på toalettet på skolen de gikk på.

Stavanger tingrett dømte den nå 16 år gamle gutten til tre år og seks måneders fengsel. To år og ti måneder av fengselsstraffen gjøres betinget med en prøvetid på fire år. Han ble også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til den fornærmede, skriver Stavanger Aftenblad.

Den første episoden skal ha skjedd i mai i fjor. Den da 15 år gamle gutten slo den fornærmede i magen, og deretter fikk han gutten med seg inn på et toalett der det ble gjennomført et seksuelt overgrep, ifølge dommen.

Den andre episoden skjedde en drøy måned etter at den første voldtekten ble anmeldt. Denne gangen skal 16-åringen også ha forsøkt å rane den fornærmede ved å kreve at han skulle gi ham 5.000 kroner i løpet av kort tid.

Den dømte 16-åringen erkjenner ikke straffskyld og har anket dommen. Saken kommer opp i Gulating lagmannsrett denne uken.

(©NTB)

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.