Flere av overgrepene skjedde på fritidsklubben der mannen var ansatt som aktivitetsleder, skriver Stavanger Aftenblad. Da rettssaken startet erkjente 20-åringen flere fysiske overgrep mot mindreårige. Han erkjente blant annet straffskyld for voldtekt.

Mannen nektet derimot for å stå bak flere nettovergrep han er anklaget for.

De fleste ofrene ble mannen kjent med på fritidsklubben han jobbet på. I dommen skriver tingrettsdommer Richard Saue at det ikke er noen formildende omstendigheter.

– Vurderingen av straffenivået bygger tvert imot på at tiltalte gjennom utdanningsvalg, arbeid og fritid, regelrett har dyrket sin dragning mot unge gutter for å komme i inngrep med dem seksuelt, står det i dommen.

Ifølge retten skal 20-åringen ha utgitt seg for å være en mindreårig jente på Snapchat, for å så forlede en rekke mindreårige til å sende nakenbilder av seg selv.

Mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier til Aftenbladet at domfelte har bestemt seg for å anke skyldspørsmålet i tilknytning til disse sakene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.