En 20-årig mann er satt under tiltale for voldtekt av ei 13-årig jente og seksuell omgang med ei 14-årig jente på Romerike i fjor.

«Ahmad» (ikke hans virkelige navn) er også tiltalt for å ha befølt 13-åringen, og for å ha stjålet klær fra ei jente i Skien.

Ahmad, som bor i Oslo, har et mellomnavn som tyder på opprinnelse fra Saudi-Arabia. Jenta han skal ha voldtatt har et typisk norsk navn.

Ifølge tiltalen skjedde voldtekten natt til 27. august i fjor da «han dyttet henne ned på sengen, tok av henne klærne, dyttet sin penis inn i hennes munn, holdt henne nede med sin egen kroppssvekt og hadde vaginalt samleie med henne.»

For dette er han er tiltalt etter straffeloven § 300, jf. § 299, noe som innebærer at han risikerer inntil 15 års fengsel.

Han er også tiltalt etter straffeloven § 304 for seksuell handling mot samme jenta natt til 4. september ved at han befølte henne utenpå klærne.

17. desember i fjor hadde han ifølge tiltalen seksuell omgang med ei jente på 14 år «ved at han førte en eller flere fingre inn i hennes vagina slik at hun begynte å blø, samtidig som han presset sin andre hånd mot halsen til hennes. Han fikk henne deretter til å utføre oralsex på ham.» Jenta har et navn som ikke er norsk, men som er vanlig i Polen.

For dette forholdet er Ahmad tiltalt etter straffeloven § 302 med strafferamme på inntil seks år.

I januar skal han i tillegg ha stjålet en Canada Goose jakke og et par Nike sko fra ei jente i Skien.

Saken går for Romerike og Glåmdal tingrett 13.-15. oktober.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.