Nytt

Tre brødre på 20, 21 og 24 år fra Syria sitter tiltalt i Haugaland tingrett for å voldtatt ei 13 år gammel jente.

De to yngste er også tiltalt for å ha foretatt seksuell handling med ei annen jente på 13 år samme dag.

Voldtektene skal ha funnet sted natt til 29. mai i fjor. De tre hevder at jentene har lurt dem, og at jentene kun var ute etter sex – og erstatning.

voldtekt-illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto.

 

Under rettens første dag i går, skal den fornærmede ha forklart at hun og en annen jente inviterte de tre mennene til Byparken i Haugesund via sosiale medier.

Haugesunds Avis (HA) omtalte saken først (Bak betalingsmur).

Etter en tur i Byparken 28. mai i fjor inviterte brødrene jentene hjem hos seg i en leilighet i byen. Jentene skal ha blitt servert øl, og de hørte på musikk, før det etter hvert ble «kyssing, klining og massasje», skriver avisa.

Ifølge HA har den 13 år gamle jenta forklart at da hun gikk for å legge seg, ble ene av brødrene med på soverommet og låste døra etter seg.

Jenta forklarte at hun sovnet, men skal nølende ha forklart at hun gjennom natta merket at den ene mannen lå oppå henne og holdt henne fast, og at hun merket at hun fikk vondt i skrittet.

– Det samme gjentok seg med en av de andre, sier hun, ifølge Haugesunds Avis.

Nekter straffskyld

Alle tre tiltalte nekter straffskyld, men de to yngste på 19 og 20 år har erkjent samleie med 13-åringen. Brødrene mener at samleiet var frivillig fra hennes side. I tillegg skal de sagt at jenta oppga at hun var 18 år.

Den eldste broren nekter seksuell omgang med henne, men DNA-spor etter ham i jentas underliv indikerer noe annet, skriver rights.no.

De to yngste brødrene er tiltalt for å ha befølt eller kysset den andre 13-åringen på brystene.

– Det er snakk om veldig unge jenter. Per i dag går det etter forholdene greit med min klient, sier Elisabeth Rød, bistandsadvokat for den fornærmede 13-åringen som hevder seg seksuelt misbrukt.

Ifølge HA skal den ene av de fornærmede 13-åringen ha sagt hun var 18 for å få brødrene til å kjøpe snus til seg.

– Min klient erkjenner å ha hatt samleie med jenta. Han hevder at jenta utga seg for å være 18 på flere sosiale medier, og han har vært aktsom nok til å sjekke hennes reelle alder. Han stolte på at hun var over 18, og min klient mener fortsatt at hun så voksen ut, sier forsvarer for den tiltalte 20-åringen Erik Lea til Dagbladet.

– Når det gjelder tiltalen i forbindelse med den andre jenta, mener min klient at begge to hadde seksuell kontakt med hverandre frivillig. Ifølge min klient opplyste jenta at hun var 16 år, sier Lea.

Erik Lea den Sinte…

Erik Lea var høsten 2014 forsvarer for en somalier som voldtok en norsk kvinne i Odda. Da var han rasende på politiet fordi man offentliggjorde hvor voldtektsmannen kom fra.

Han kalte offentliggjøringen av mannens nasjonalitet for «stigmatiserende galskap». Han sitter trolig og fråder nå også.

 

erik-lea-advokat

Sinnamann: advokat Erik Lea.

 

I tillegg til de tre tiltalte ble en mann i 40-årene pågrepet etter de angivelige voldtektene, men han ble senere løslatt. Politiet mente at den løslatte var mindre sentral i hendelsesforløpet.

Det var omsorgspersoner til den ene 13-åringen som meldte ifra om saken.

Saken fortsetter i Haugaland tingrett i morgen.

Les også