Tre menn står tiltalt etter en gruppevoldtekt på Kongsberg i fjor. I retten røper de et menneskesyn som får det til å gå kaldt nedover ryggen.

Kongsberg og Eiker tingrett.

Tre unge asylsøkere står denne uken tiltalt i Kongsberg og Eiker tingrett for å ha gruppevoldtatt en kvinne i Kongsberg natt til 7. juli i fjor. Både de tiltalte og offeret er i begynnelsen av 20-årene.

Saken vakte stor oppmerksomhet da den ble kjent. I Kongsberg gikk bølgene høyt, noe Document omtalte: – De har ikke noe her i landet å gjøre.

– Jeg vil be om unnskyldning, jeg gjorde det ikke med vilje, sa den ene tiltalte da han forklarte seg i retten.

Anger?

Anger, altså. I hvert fall tilsynelatende. Hva har man advokater for, om ikke for å få gode råd.

For hvor ektefølt kan denne proklamerte angeren være? Tiltalte forklarer seg slik om hvordan han og de to andre voldtok kvinnen i en leilighet en julinatt i fjor:

– Jeg så at det var en jente som hadde lagt seg på ryggen. Jeg visste ikke om hun sov eller var død, hun sa ingenting, sa mannen om da han gikk inn på rommet i leiligheten.

Han visste ikke om hun sov eller var død. Men det gjorde ingen forskjell.

Det ligger en kvinne i sengen. Hun kan være død. Det utløser ingen annen reaksjon enn denne: trangen til å voldta.

Voldtok på skift

Kvinnen var på vei hjem fra jazzfestivalen i Kongsberg sent på natten. Hun har forklart at hun ble trukket inn i en bolig og voldtatt.

Mannen som forklarte seg onsdag sa at en av de andre tiltalte hadde sagt at han hadde «tatt med seg en jente hjem». Deretter gikk han og de to andre tiltalte én etter én inn på rommet hvor kvinnen lå.

Han og en av de andre tiltalte erkjenner straffskyld for voldtekt. Den tredje mannen nekter straffskyld, han hevder samleiet var frivillig fra kvinnens side.

Kvinnen ville ikke se på de tre mennene da hun forklarte seg for retten onsdag, melder NRK.

– Ble holdt fast

Hun forklarte at hun var på vei hjem fra byen da hun ble stoppet av en mann. Kvinnen forklarte at han holdt henne fast og at hun ikke turte å gjøre motstand.

Hun var beruset og husker ikke alt som skjedde den natten i fjor sommer. Kvinnen forklarte at hun sa «vær så snill, la meg være» da hun ble stanset.

– Han prøvde å kysse meg, jeg prøvde å snu hodet. Så sier han: «I love you» og «open your mouth» på engelsk. Jeg sa bare «no».

Så ble hun dratt inn i leiligheten. Hun forklarte at hun var redd og gråt mye.

– Det var mer enn en person som hadde samleie med meg, men jeg husker ikke hvor mange. Jeg hørte at de prata på et språk jeg ikke forsto.

Politiet ransaket leiligheten kort etter den mistenkte gruppevoldtekten. De observerte blant annet en vaskemaskin som var i gang. Den inneholdt sengetøy, sa statsadvokaten i sitt innledningsforedrag.

 

NRK: – Jeg visste ikke om hun sov eller var død

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂