Nytt

Voldtekten skal ha skjedd ved Olav Digres vei på Sem. (Illustrasjonsfoto)

En rumensk mann i starten av 20-årene er varetektsfengslet i fire uker, siktet for overfallsvoldtekt av en kvinne med barnevogn på Sem i Vestfold.

Fengslingsmøtet gikk for Vestfold tingrett onsdag.

Retten mener det er fare for at mannen kan unndra seg straffeforfølgelse. Han erkjente ikke straffskyld etter siktelsen og ønsket ikke å forklare seg for retten før han hadde fått anledning til å gjennomgå alle sakens dokumenter. Forsvareren har opplyst at den siktede vil forklare seg for politiet, skriver Sørøst politidistrikt.

Kvinnen i 30-årene var ute og gikk tur med barnevogn om kvelden søndag 24. mars da hun skal ha blitt overfalt og voldtatt i et boligområde på Sem.

Mannen ble pågrepet mandag kveld, etter at politiet gikk internasjonalt ut og fikk DNA-treff i Romania.

Ifølge politiet kom den rumenske borgeren til Norge i januar i år, og de er ikke kjent med grunnen til at han oppholdt seg her i landet. Det har imidlertid informasjon om at han planla å forlate landet snart.